Pasta met broccoli en noten: een favoriet van Arie Boomsma

40 minuten

Eetgeheimen de Podcast – met Arie Boomsma

Deze week is fitnessdeskundige en sportschoolhouder Arie Boomsma bij mij te gast in de nieuwe aflevering van “Eetgeheimen”. Hij neemt ons via smaakherinneringen mee naar zijn jeugd als domineeszoon, zijn intieme bruiloft en zijn meest magische vakantie naar Florence.

Hier luister je de podcast: 

 

Pasta met broccoli en geroosterde noten

Vandaag pasta à la Arie Boomsma: een heel eenvoudige én heel smakelijke pasta met broccoli en geroosterde noten. Ik gebruikte hiervoor volkoren speltpasta, maar je kunt natuurlijk jouw favoriete pastasoort gebruiken.

Lees ook mijn artikel: welke soorten pasta zijn er en waar gebruik je welke voor?

De broccoli rooster je ongeveer 20 minuten in de oven, of tot de roosjes mooi gaar zijn. De noten kun je tegelijk in de oven roosteren of je kunt ervoor kiezen om ze in een droge koekenpan te roosteren. 

pasta met broccoli en noten

pasta met broccoli en noten

Pasta met broccoli en geroosterde noten

Een lekker makkelijk pasta gerecht voor een doordeweekse dag
4.44 van 48 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen
Calorieën 416 kcal

Ingrediënten
 

  • 2 stronken broccoli
  • 300 gr volkoren pasta
  • 2 el cashewnoten
  • 2 el hazelnoten
  • 2 el pijnboompitjes
  • 2 el olijfolie
  • verse basilicum om te serveren
  • parmezaanse kaas om te serveren

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Neem een ruime bakplaat en doe de roosjes broccoli hierop. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout en rooster in de oven – ongeveer 20 minuten.
  • De noten kun je tegelijk in de oven roosteren of je kunt hiervoor een (droge) koekenpan gebruiken. Laat de noten afkoelen voor gebruik.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met de geroosterde broccoli.
  • Verdeel over vier borden en strooi wat van de geroosterde noten erover. Gebruik nog wat extra olijfolie, basilicum en Parmezaanse kaas om de pasta met broccoli af te maken.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 416kcalKoolhydraten: 59gProteine: 13gVet: 17gVerzadigde vetten: 2gNatrium: 7mgKalium: 260mgVezels: 1gSuiker: 1gVitamine A: 6IUVitamine C: 1mgCalcium: 39mgIJzer: 4mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.