Heerlijk feestelijke mini pavlova’s

Groot of klein

Je kunt ervoor kiezen om 1 grote pavlova te maken of meerdere kleine mini pavlova’s. Ik haal er meestal ongeveer 6 uit dit recept maar hoeveel je er van kunt maken is afhankelijk van het formaat wat je zelf kiest.

Mini pavlova

Voor het maken van de pavlova’s gebruikte ik de Kenwood Titanium Chef XL. Een geweldig apparaat waar je echt letterlijk alle kanten mee uitkunt. In dit geval was het maken van de pavlova’s dan ook zo gebeurd.

Hou er wel rekening mee dat de pavlova’s lang in de oven moeten voor het beste resultaat. Je wilt ze namelijk het liefst sneeuwwit houden en niet bruin gebakken. Om dat te bewerkstelligen moet je de temperatuur heel laag houden en lang bakken. Op die manier word de buitenkant krokant en de binnenkant blijft lekker zacht en sticky.

Bekleden met slagroom

Ben je eenmaal klaar met het maken van de meringues dan ga je over tot de toppings. Je kunt de pavlova’s overigens al een dag of zo van tevoren maken als je gasten krijgt. Bewaar ze dan – volledig afgekoeld – in een luchtdichte doos met deksel. Dat scheelt straks tijd.

Voor het maken van de topping klop je de slagroom met wat suiker stijf en je doet dit ruim op de meringues. Vervolgens kies je fruit uit dat je wilt gebruiken. Frambozen, granaatappelpitjes, passievruchten. Bijna alles is er wel lekker bij.

Ben je op zoek naar meer kerstrecepten? Hier vind je een overzicht met alle recepten voor de kerst.

mini pavlova
Totale tijd2 uur 30 minuten

Heerlijk feestelijke mini pavlova’s

4.62 van 42 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

6 portie(s)
  • 2 eiwitten
  • 7,5 gram maizena
  • 75 gr poedersuiker
  • 1/8 tl zout
  • 1 tl citroensap

Topping

  • Frambozen
  • Granaatappelpitjes
  • Passiefruit
  • 250 ml slagroom
  • 50 gr suiker

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 100˚C (onder- en bovenwarmte).
  • Zet de kom op de Kenwood Titanium Chef en zet de garde erop.
  • Doe de eiwitten in de kom en klop deze even korte tijd tot ze een beetje stijf beginnen te worden.
  • Nu voeg je de maizena, poedersuiker, zout en citroensap toe en je klopt de eiwitten tot een stevig schuim met stijve pieken dat mooi glanst.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep het eiwitschuim op de bakplaat in ronde hoopjes. Vorm het eventueel met een lepel zodat het wat ronder wordt. Ook handig om meteen in het midden een klein deukje te maken.
  • Dat maakt het vullen straks makkelijker.
  • Bak ze in de oven op 100˚C voor 2 uur of tot de buitenkant stevig aanvoelt en ze nog wel mooi wit zijn.
  • Laat ze uit de oven volledig afkoelen.
  • Voor de topping klop je de slagroom stijf met de suiker. Doe er een flinke dot bovenop en bekleed de pavlova’s met het fruit.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Kenwood.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.