Een feestelijke soezentoren van slagroomsoesjes

Soezentoren van slagroomsoesjes

‘Deze soezentoren maakte mama altijd al’, vertelt mijn dochter Felina. ‘Soesjes uit de diepvries en stapelen maar! Als lijm gebruik ik chocola. Je kunt de taart versieren zoals je wilt. Met Duplo-poppetjes wordt-ie mega-gezellig en je kunt ook een heel Winter Wonderland verzinnen. Eetbare bloemen als viooltjes zijn ook leuk als versiering!’

Wil je helemaal losgaan? Maak dan nog wat extra ganache om over de soezentaart heen te gieten. Dit mag, maar hoeft natuurlijk niet.

 

Dit recept is afkomstig uit het kinderbakboek van Miljuschka & Felina

Ik heb samen met mijn dochter Felina een heerlijk bakboek gemaakt, waar ook dit recept in staat. Samen delen wij het plezier van bakken en daarom hebben we speciaal voor jou onze 25 lekkerste recepten verzameld. Bij elk recept staan ook handige illustraties, zodat elk kind makkelijk mee kan doen. We zijn er zo trots op!

De gehele opbrengst gaat naar EpilepsieNL; een goed doel dat heel belangrijk voor ons is. Je bestelt het boek heel gemakkelijk online via deze link.

kinderbakboek

 

soezentoren 02

soezentoren 02

Een soezentoren van slagroomsoesjes

4 van 20 stemmen
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Koek & Gebak
Porties 60 soesjes

Benodigdheden

  • Groot stuk karton
  • plakband
  • Bakpapier
  • mooi bord of cakeschaal
  • spuitzak met dun spuitmondje

Ingrediënten
 

  • 60 stuks slagroomsoesjes afhankelijk van het formaat van je toeter
  • 250 ml slagroom
  • vers fruit niet te nat, bijv. frambozen, blauwe bessen, kersen
  • eetbare bloemetjes
  • poedersuiker

Voor de chocoladeganache

  • 175 ml slagroom
  • 250 gr pure chocola

Instructies
 

  • Maak een toeter (ofwel kegel, ofwel puntmuts) van het karton.
  • Plak die aan elkaar met plakband. Omwikkel de toeter met bakpapier. Zo blijft het karton niet aan de ganache plakken.
  • Zet de toeter op een mooi bord of een cakeschaal.
  • Verwarm voor de ganache de slagroom tot hij net niet kookt. Breek de chocola in stukjes, doe ze in een kom en giet de warme slagroom hier overheen.
  • Laat de ganache even staan en roer hem dan door. Dip de soesjes in de ganache en plak ze vast op de toeter. Laat de soesjestaart goed drogen.
  • Klop de slagroom stijf en doe hem in de spuitzak. Spuit hier en daar wat slagroomtoefjes tussen de soesjes. Druk het fruit en de eetbare bloemetjes in de slagroom. Bestuif de taart met poedersuiker.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.