Feestelijke paascupcakes

Wat is er nou feestelijker dan een mooie cupcake presenteren? En pasen is daar natuurlijk bij uitstek geschikt voor. Dus maakte ik deze overheerlijke citroen maanzaad cupcakes die perfect zijn voor de paasbrunch.

Bereidingswijze paascupcakes

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Meng de bloem, suiker, amandelmeel, citroenrasp en het maanzaad samen in een kom.

In een andere kom doe je de eieren en de yoghurt bij elkaar en dit klop je even samen door. Doe vervolgens de droge ingredienten erbij en als laatste de gesmolten boter. Roer het geheel door tot een egaal beslag. Meng het niet te lang, dat is niet nodig. Verdeel het over de cupcake vormpjes.

Zet de cupcakes in de oven voor 20-25 minuten of tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze vijf minuten in het bakblik afkoelen, haal ze er dan voorzichtig uit en laat verder afkoelen op een cakerek.

Maken van de botercreme

Er zijn vele recepten voor het maken van botercreme maar wat je niet wilt is dat je een hap boter in je mond stopt. Deze creme is lekker en luchtig en makkelijk om te maken.

Doe de boter en de roomkaas samen in de kom van de mixer en klop tot het een glad en klontjesvrij geheel is. Voeg de vanille en een snufje zout toe en klop door. Zet de mixer op de lage stand en klop langzaam de poedersuiker erdoor.

Doe het geheel over in een spuitzak met een spuitmondje (1M is de beste maat hiervoor) en spuit een mooie toef op de paascupcakes. Bewaar in de koelkast tot gebruik en besprinkel eventueel met wat chocola of gele suiker.

Feestelijke citroen maanzaadcupcakes

Feestelijke paascupcakes met maanzaad en citroen

0 van 0 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 40 min
Gang Koek & Gebak
Porties 12 portie(s)

Benodigdheden

  • Benodigheden
  • Keukenmachine of mixer

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 175 gr zelfrijzend bakmeel
  • 50 gr amandelmeel
  • 3 el maanzaad
  • 175 gr suiker
  • Rasp van 2 citroenen
  • 3 eieren
  • 100 gr Griekse yoghurt naturel
  • 175 gr boter gesmolten en een beetje afgekoelt
  • Botercreme
  • 120 gr boter op kamertemperatuur
  • 220 gr roomkaas
  • 1 tl vanille extract
  • Snufje zout
  • 200 gr poedersuiker

Instructies
 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Meng de bloem, suiker, amandelmeel, citroenrasp en het maanzaad samen in een kom.
  • In een andere kom doe je de eieren en de yoghurt bij elkaar en dit klop je even samen door. Doe vervolgens de droge ingredienten erbij en als laatste de gesmolten boter. Roer het geheel door tot een egaal beslag. Meng het niet te lang, dat is niet nodig. Verdeel het over de cupcake vormpjes.
  • Zet de cupcakes in de oven voor 20-25 minuten of tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze vijf minuten in het bakblik afkoelen, haal ze er dan voorzichtig uit en laat verder afkoelen op een cakerek.
  • Maken van de botercreme.
  • Er zijn vele recepten voor het maken van botercreme maar wat je niet wilt is dat je een hap boter in je mond stopt. Deze creme is lekker en luchtig en makkelijk om te maken.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als TV kok, all round food expert bij RTL Boulevard en maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld. Deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.