Gevulde wentelteefjes met pistache en witte chocolade

Wat heb je nodig? Een heerlijk, zacht briochebrood, een handvol pistachenootjes, romige mascarpone, en een paar sappige frambozen. Klinkt al goed, toch? Laten we snel beginnen!

Waar komt French Toast vandaan? 

French toast, het klinkt zo Frans, toch? Maar verrassend genoeg is het niet per se Frans van oorsprong! Hoewel de naam “French toast” vaak wordt gebruikt, noemen de Fransen het zelf pain perdu, wat “verloren brood” betekent. Het gerecht werd traditioneel gemaakt om oud brood op te maken en zo voedselverspilling te voorkomen. Dat maakt het eigenlijk een heel duurzaam gerecht! 

Hartige variant

Hoewel wij het vaak met suiker, kaneel en fruit eten, kan French toast ook hartig zijn! In sommige landen wordt het geserveerd met kaas, ham of zelfs tomaten. In India wordt een hartige versie gemaakt met chilipepers en kruiden.  

Bekijk hieronder het recept!

Gevulde wentelteefjes met pistache
Totale tijd20 minuten

Gevulde wentelteefjes met pistache en witte chocoladesaus

4 van 1 stem
Pin recept Printen

Ingrediënten

  • 3.5 el pistachepasta
  • 100 gr suiker
  • 1 mespuntje zout
  • 250 gr mascarpone
  • 30 gr pistachenootjes
  • 100 ml melk
  • 2 stuks eieren
  • 0.5 tl kaneelpoeder
  • 1 stuk briochebrood
  • 30-50 gr boter
  • 125 gr witte chocolade in kleine stukjes of gebruik chocoladedruppels
  • 50-75 ml slagroom
  • 100 gr frambozen

Bereidingswijze: 

  • Roer 2 eetlepels pistachepasta, 2 eetlepels suiker en een mespuntje zout door de mascarpone tot een gladmengsel, schep eventueel over in een spuitzak. Hak de pistachenootjes fijn.  
  • Klop in een mengkom melk, eieren en 1 eetlepel suiker tot een glad mengsel.  Schep het kaneelpoeder door de rest van de suiker en verdeel over een plat groot bord. Zet even apart.  
  • Snijd 4 dikke plakken van het briochebrood (ca 3 centimeter dik) en maak een gat in het midden van het brood (hiermee bedoel ik dat je het gat in de korst maakt), spuit de  mascarpone pistachecrème er in of gebruik een theelepel om de mascarpone pistache crème er in te stoppen.  
  • Smelt een flinke klont boter in een grote koekenpan (waar 4 plakken in passen – of gebruik 2 koekenpannen), haal het gevulde briochebrood door het melkmengsel en bak rondom goudbruin in de boter. Wentel het gebakken brood direct door de kaneelsuiker.  
  • Verwarm ondertussen de witte chocolade samen met 1,5 el pistachepasta in een steelpan, op laag vuur, en roer tot er een gladde saus ontstaat. Roer de slagroom door de saus om hem mooi vloeibaar te maken. Drizzle de pistache-witte chocoladesaus over het gebakken briochebrood en garneer met frambozen en fijngehakte pistachenootjes. 
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.