Wentelteefjes van beschuitbol met banaan
20 minuten
Wentelteefjes van beschuitbollen met gekaramelliseerde banaan
Dat ik een zwak heb voor wentelteefjes is misschien al duidelijk als je mijn zomerse wentelteefjes of de gewone wentelteefjes al eens hebt bekeken of beter nog, hebt gemaakt.
Dit keer had ik beschuitbollen over en dat leek me het ideale ingredient voor het maken van wentelteefjes van beschuitbol met gekarameliseerde banaan.
Banaan karamelliseren
Wat deze wentelteefjes van beschuitbol speciaal maakt zijn de gekarameliseerde Mijn favoriete ontbijt is toch echt wentelteefjes. Lekker van beschuitbol met gekarameliseerde banaan. Bij deze wentelteefjes maak ik gebruik van ei, melk, rietsuiker en stroop. Ze zijn heerlijk als ontbijtje, maar ook als lunch of brunch. Je vindt het makkelijke recept op mijn website Miljuschka.nl | #Miljuschka | Ontbijt recepten | Kinderen bananen. Ik gebruik hiervoor schenkstroop en rietsuiker en bak de bananen daarin tot ze goudbruin zijn en lekker zacht en zoet. Let trouwens wel op dat je de bananen niet te lang bakt, want dan smelten ze als het ware in de pan.
Dat is overigens ook heerlijk maar misschien niet wat je voor ogen hebt bij je ontbijt.
De wentelteefjes van beschuitbol maak je verder eigenlijk op dezelfde manier als gewone wentelteefjes. Als je ongeveer 2 beschuitbollen per persoon serveert in combinatie met de gekarameliseerde banaan dan zit je in principe goed.
Ben je geen fan van beschuitbollen of kun je ze nergens vinden dan kun je de wentelteefjes natuurlijk ook maken met elk ander brood. Oude brioche is ook heerlijk om hiervoor te gebruiken.
Variatie met een beetje limoenrasp
De wentelteefjes van beschuitbol in combinatie met de gekarameliseerde banaan is natuurlijk relatief zoet. Wil je het nu iets frisser maken dan is het ook lekker om een beetje limoenrasp toe te voegen. Dat geeft het net dat beetje fris accentje.
Wentelteefjes van beschuitbollen met gekaramelliseerde banaan
Ingrediënten
- 3 eieren
- 75 ml melk
- 4 beschuitbollen opengesneden
- ca. 5 el boter
- 50 g schenkstroop
- 3 bananen in schuine dikke plakken
- 2 el rietsuiker
Instructies
- Klop de eieren met de melk in een mengkom schuimig – doe dit het liefst met een mixer zodat de eieren echt goed worden losgeklopt. Doop de 8 beschuitbolhelften in het eiermengsel. Leg ze met de snijkant naar boven op een bord en giet het eventueel overgebleven eiermengsel over de bollen.
- Verhit een klont boter in een antiaanbakpan. Laat het eventuele teveel aan eiermengsel van de beschuitbollen afdruipen en leg er 4 in de boter. Bak ze in 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar. Houd de wentelteefjes warm onder aluminiumfolie terwijl je de tweede batch bakt.
- Verhit intussen de schenkstroop met 2 flinke eetlepels boter in een steelpannetje. Laat 3 minuten doorkoken terwijl je roert. Zet apart.
- Bestrooi de plakken banaan aan beide kanten met de rietsuiker. Smelt 1 eetlepel boter in een tweede antiaanbakpan. Voeg de plakken banaan toe en bak ze in 5 minuten rondom bruin. Giet de stroopsaus eroverheen en schep om.
- Serveer 2 helften beschuitbol per persoon. Verdeel de bananen en saus eroverheen.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.