Mijn favoriete diepvriesbakjes en -zakjes: hiermee wordt je vriezer indelen nóg handiger

Categorieën: Blogs

De afgelopen weken heb ik allerlei handige artikelen geschreven over de diepvries. Zo vertelde ik je hoe je eten het best in je vriezer bewaart en hoe slim het is om zelfgemaakte bouillon in te vriezen, maar ook wat je niét kunt invriezen. Dit ijskoude thema sluit ik dan ook graag af met wat praktische producten. Want met mijn favoriete diepvriesbakjes, -zakjes en -vormen wordt je vriezer indelen nóg handiger!

Mijn favoriete diepvriesbakjes & diepvrieszakjes

Een alles in één product van Pyrex – en daarmee de ideale diepvriescontainer

Deze Pyrex schaal is gemaakt van borosilicaatglas. Dat is extra hard glas en veel sterker (en trouwens ook veel lichter!) dan normaal glas. Daarom kan deze schaal worden gebruikt in de oven, diepvries, magnetron én is -ie vaatwasmachinebestendig. Je maakt er een lasagne mee die je na afkoelen zo, hóp de vriezer in schuift. Ik bewaar er ook graag fruit in, of blokjes bouillon die ik eerst in een ijsblokjesvorm heb gemaakt.

pyrex

Naast diepvriesbakjes heb je ook een goede ijsblokjesvorm nodig

Over die ijsblokjes gesproken: met zo’n ijsblokjesvorm kun je zóveel meer dan ‘gewoon’ ijsblokjes maken voor in een kan sangría of limonade. Ik vries er dus bouillon mee in, maar als je kleine kinderen hebt is puree of soep ook ideaal om hier mee in te vriezen. Harde kruiden, zoals tijm of rozemarijn, over? Doe ze in de vakjes en giet er olie op. Daarna hard laten worden in de koelkast of vriezer. Fantastisch om een blokje af te breken en in een pan te gooien, bijvoorbeeld als je een lekkere steak of kip bakt.

Deze handige Joseph Joseph ijsblokjesvorm – waar die krengen dus niét in vast blijven zitten, zoals bij veel andere vormen – bestel je hier online.

ijsblokjesvorm

Net als diepvriesbakjes kun je ook van diepvrieszakjes er niet genoeg hebben!

Diepvrieszakken heb ik in twee soorten: herbruikbare en wegwerp-exemplaren. Van die laatste categorie gebruik ik graag Toppits diepvrieszakken met dubbele zip-sluiting in 3 liter, daar past lekker veel in! Deze vriezerzakken sluiten makkelijk en veilig en zijn gemaakt met extra dikke folie, waardoor ze niet scheuren of lekken. Voor alle soorten voeding geschikt, zoals vaste producten als groenten, fruit, koekjes en kliekjes. Maar zeker ook voor vloeibaar eten dat je in wil vriezen, zoals soepen, sauzen, puree en stoofpotjes.

Wat betreft herbruikbare diepvrieszakjes vind ik die van KitchenEase mega-goed. In en set vind je 10 siliconen vershoudzakken; deze zijn gemaakt van een duurzaam, BPA-vrij materiaal, ze zijn supermakkelijk schoon te maken en eindeloos her te gebruiken. Heel handig voor het bewaren van restjes, maar ook voor mealpreppen. Daarna kun je namelijk de zakjes gewoon zó meenemen of meegeven aan je kinderen. Het boterhamzakje 2.0, eigenlijk! 

De vershoudzakken zijn geschikt om zowel warm als koud en zowel vast als vloeibaar voedsel in te doen én ze zijn diepvriesbestendig. Ze zijn alleen niet geschikt voor de vaatwasser, dus je moet ze wel even met de hand afwassen.

siliconen vershoudzakken diepvrieszakken set van 10 duurzaam herbruikbaar boterhamzakje mealprep

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!