Culinaire ijsblokjes in je vriezer: zo maak je ijsblokjes nog leuker

Categories: Artikelen

Maak je een grote kan sangría, een bijzondere cocktail of een ander verfrissend drankje? Denk dan ook eens aan de ijsblokjes! Met deze tips heb je binnen een mum van tijd culinaire ijsblokjes in je vriezer. Zo maak je ijsblokjes nog leuker!

Culinaire ijsblokjes in je vriezer

Fruit

Je kunt allerlei soorten fruit invriezen in ijsblokjes. Doe in elk vakje van een ijsblokjesvorm een (gehalveerde) aardbei, framboos, braam, blauwe bes of zelfs een half schijfje citroen, sinaasappel of limoen. Water erop gieten en invriezen maar! Zo wordt je kan limonade of cocktail in één klap extra bijzonder.

Kruiden

Een blaadje munt of basilicum ziet er fantastisch uit in een ijsblokje en maakt je gin tonic nét even wat spannender. Ook leuk is een klein takje tijm of wat lavendelblaadjes.

Citrussap

Schenk voorzichtig uitgeperst citrussap, van bijvoorbeeld citroen, limoen of grapefruit in een ijsblokjesvorm. Ook een takje munt in het vakje is een goed idee. Water drinken saai? Echt niet, met zo’n fleurig fris ijsblokjes erin!

Culinaire ijsblokjes

Eetbare bloemen

Eetbare bloemen koop je bij de horecagroothandel, bij goed gesorteerde grote supermarkten en groentewinkels. Of je bestel ze online, bijvoorbeeld via Bloombites.nl. Verdeel de mooiste bloemen over de vakjes in je ijsblokjesvorm en giet er vervolgens voorzichtig koud water op (dat gaat het handigst met behulp van een schenkkan of maatbeker). 

IJstheeblokjes

Zet extra sterke thee en vries deze in. Zo kun je je (zelfgemaakte) ijsthee koelen zonder dat de smaak vermindert of verwatert. Win-win!

IJskoffieblokjes

Hetzelfde geldt voor ijskoffie: vries espressoblokjes in en gebruik deze om je ijskoude ijskoffie in de zomer koel mee te houden. Extra veel smaak!

Culinaire ijsblokjes

Een ideale ijsblokjesvorm

Met zo’n ijsblokjesvorm kun je trouwens nog zóveel meer. Ik vries er graag bouillon mee in, maar als je kleine kinderen hebt is puree of soep ook ideaal om hier mee in te vriezen. Harde kruiden, zoals tijm of rozemarijn, over? Doe ze in de vakjes en giet er olie op. Daarna hard laten worden in de koelkast of vriezer. Fantastisch om een blokje af te breken en in een pan te gooien, bijvoorbeeld als je een lekkere steak of kip bakt.

Deze handige Joseph Joseph ijsblokjesvorm – waar blokjes dus niét in vast blijven zitten, zoals bij veel andere vormen – bestel je hier online.

ijsblokjesvorm

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.