Hoe maak ik mijn vriezer goed schoon?

Categorieën: Kooktips

We zijn druk bezig in het thema ‘invriezen’. Het is misschien niet het leukste klusje, maar wel nodig: het schoonmaken van de vriezer. Het beste is om de vriezer minimaal een keer per jaar schoon te maken, zodat hij beter zijn werk doet. Maar hoe doe je dat?

1 – Zet de vriezer uit

Zet als eerste de vriezer uit, zodat hij kan ontdooien. Vergeet het water niet op te vangen, voordat je een hele natte keuken hebt.

2 – Selectie maken

Vervolgens haal je al het eten eruit en sla je ze ergens op zodat ze niet ontdooien. Hierbij maak je gelijk een selectie: gooi weg wat over de datum is of als je het niet meer gaat gebruiken.

3 – Verpakken

Mocht je last hebben van opruimwoede, dan kan je het eten meteen in bakjes/zakjes stoppen en labelen. Vergeet in dat geval niet om de houdbaarheidsdatum op te schrijven! Waarschijnlijk scheelt het ook een hoop ruimte in de koelkast als je de originele verpakkingen weggooit. 

4 – Schoonmaken

Als de vriezer is ontdooit haal je de lades/planken eruit en maak deze schoon met een lauw sopje met baking soda, allesreiniger of afwasmiddel. Gebruik voor het schoonmaken van je vriezer geen andere schoonmaakmiddelen, want hierdoor kan je de vriezer beschadigen. Of misschien nog erger: de smaak van de schoonmaakmiddelen gaat in het eten of drinken trekken. Dat wil je niet! 

5 – Inrichten 

Vervolgens kunnen de lades en planken weer teruggeplaatst worden. Richt de vriezer opnieuw in. Ik vind het persoonlijk fijn om het te categoriseren, zodat ik het makkelijk terug kan vinden. Bijvoorbeeld één lade voor groente en fruit, één lade vis, één lade ijs etc. 

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!