Croissant wentelteefjes uit de oven

Zoals je waarschijnlijk al weet meng je voor wentelteefjes melk, eieren, suiker en vaak nog een snufje kaneel. Vervolgens laat je het oude brood even badderen, niet te lang want dan krijg je ze nooit meer goed uit de kom. Om ze vervolgens lekker te bakken. Nu is dat de oude vertrouwde variant, ik heb deze keer een nieuwe variant bedacht en dat heb ik gedaan met croissants. Ook gaan deze croissant wentelteefjes de oven in dit maakt het allemaal extra makkelijk en vooral ook extra lekker.

French toast

Oeh la la, French toast, wat wij gewoon kennen als wentelteefjes, maar nu dus echt met een Frans tintje door de croissants. Je laat de croissants even in het melk, eieren en suiker mengels weken om ze vervolgens in een ovenschaal te doen. Maar wacht, we geven dit recept nog een twist! Een cheesecake twist, wat dacht je daarvan?! Bovenop de croissants komt een heerlijk mengels van roomkaas en jam, hierdoor vind je in deze ovenschaal straks iets zoet, knapperigs, romigs, fris en fruitigs… Oftewel, een fantastisch begin van de dag, enjoy!

croissant wentelteefjes
Totale tijd40 minuten

Croissant wentelteefjes uit de oven

5 van 1 stem
Pin recept Printen

Ingrediënten

8 personen
  • 2 eieren maat M
  • 500 ml volle melk
  • 6 el suiker
  • 2 tl vanille-extract
  • 10-12 croissants
  • 5 el bramenjam
  • 350 gr roomkaas
  • 50 gr blauwe bessen
  • 0,5 tl kaneelpoeder
  • boter om de ovenschaal mee in te vetten

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht), vet de ovenschaal in met boter.
  • Klop in een mengkom de eieren, melk en 4 eetlepels suiker met een garde los. Roer het vanille-extract erdoor. Snijd de croissants in grove stukken en haal ze door het melk mengsel. Leg ze in het ei-mengsel, laat ze 2 minuten weken.
  • Klop ondertussen de bramenjam en roomkaas tot een glad mengsel. 
  • Beleg de bodem van de ovenschaal met de helft van de croissants, schenk de bramen-roomkaas erover en bestrooi met blauwe bessen, leg daarop de rest van de croissants. Zet de ovenschaal in de oven en bak de croissants in 20-25 minuten knapperig en goudbruin.  
  • Meng in een kommetje de laatste 2 eetlepels suiker en kaneelpoeder met elkaar en bestrooi de croissants wanneer ze nog warm zijn met kaneelsuiker.  
  • Tip: Kan ook met ander fruit, bijvoorbeeld kersen of frambozen of een andere jam, zoals aardbeienjam of frambozenjam.  
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.