Ham- en eipotjes uit de oven
Lazy Saturday ontbijt
Door de week is het ontbijt vaak een snelle actie. De kinderen moet naar school of naar sport, je moet zelf naar het werk en je hebt niet echt tijd om uitgebreid iets lekkers uit de oven te toveren. Het weekend is daar natuurlijk wel de uitgelezen tijd voor.
Deze heerlijke ham- en eipotjes maak je in de oven en zijn heel simpel om te maken. Je kunt er zelfs nog extra groentes aan toevoegen als je dat zou willen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan doperwtjes of champignons. Gebruik je er champignons bij dan is het een goed idee om die wel even van tevoren aan te bakken. Anders zijn ze niet zo lekker.
Koolhydraatarm
De potjes zijn ook koolhydraatarm. Ik serveer ze meestal met lekker geroosterd brood maar dat kun je ook prima weglaten om er nog minder koolhydraten bij te hebben. Maar zelfs met 1 snee brood per potje valt het aantal koolhydraten wel mee. Doe er je voordeel mee.
Check hier alle ontbijtrecepten!
Ham-en-eipotjes
Ingrediënten
- 1 tl olijfolie
- 4 plakjes ham
- 2 takjes basilicum blad geplukt
- 4 el crème fraîche
- 4 eieren L
- zeezoutvlokken en peper
- 4 sneden brood naar keuze geroosterd
- boter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet 4 ramekins in met een prop keukenpapier gedoopt in de olijfolie.
- ‘Bekleed’ elk van de 4 ramekins met een plakje ham. Verdeel de basilicum erover en schep er steeds 1 eetlepel crème fraîche in.
- Breek boven elke ramekin 1 ei.
- Bak de eieren in 15 minuten gaar in de oven. Serveer met zeezoutvlokken, peper, geroosterd brood en boter.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.