De lekkerste chocolate chip geboortekoekjes

Tijd

Geboorte chocolate chip koekjes

Is het jullie ook al opgevallen? Hoeveel mensen er zwanger zijn op het moment of net bevallen? De knappe koppen hadden al voorspeld dat corona ook een geboortegolf zou veroorzaken. Nou ik zie hem al verschijnen!

En ja tuurlijk zijn beschuit met muisjes best ok om te serveren, maar hoe leuk is het om er iets specialers van te maken. Daarom heb ik de laatste tijd een aantal varianten bedacht voor een leuk geboortekoekje.

Te beginnen met deze geboorte chocolate chip koekjes. Witte chocolate chip overigens en je bent gewaarschuwd want ze zijn verslavend lekker!

Geboorte chocolate chip koekjes

Voor 8 geboortekoeken

Voor het maken van deze chocolate chip geboorte koekjes heb je niet meer nodig dan een half uurtje. Als bonus vind ik de muisjes die erin gedrukt zijn lekkerder dan wanneer je ze zo eet. Dan vind ik ze vaak net een tikkie te hard. Omdat ze meegebakken worden worden ze zachter en krokant.

Uit het deeg haal ik ongeveer 8 grote chocolate chip geboorte koekjes. Om ze te doseren gebruikte ik een ijsschep. Daar maak je makkelijk bollen mee. Heb je een kleinere maat dan haal je er makkelijk het dubbele uit.

Hou rekening met het enigszins uitlopen van de geboortekoeken.

De koeken kun je ook leuk verpakken en opsturen als geboortekadootje!

Heb je ook al de geboorte boterkoek een keer gemaakt?

Geboorte chocolate chip koekjes

De lekkerste chocolate chip geboortekoekjes

4.2 van 10 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Gang Koek & Gebak
Porties 8 portie(s)

Ingrediënten
 

  • 110 gr boter op kamertemperatuur
  • 90 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gr kristalsuiker
  • 2 tl vanille
  • 1 groot ei
  • 200 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 gr witte chocola gehakt
  • Roze en blauwe muisjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Doe de boter en beide suikers in een kom en klop deze tot een mooi romig geheel.
  • Voeg het ei en de vanille toe en meng door. Voeg bloem en bakpoeder toe en klop tot een zacht deeg.
  • Roer de gehakte chocola er met een lepel door tot het redelijk gemengd is.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de koeken over. Hou rekening met uitlopen dus hou ruimte tussen de koeken.
  • Voor het scheppen van het deeg gebruik ik een ijsschep en druk ze ietsje plat met de hand voor ze in de oven gaan.
  • Druk de muisjes aan de bovenkant in het deeg voor je ze bakt en zet dan in de oven voor ongeveer 10-15 minuten of tot de randen mooi bruin gekleurd zijn
  • Laat de koeken goed afkoelen voor je ze van de bakplaat afhaalt.
  • Notes
  • Voor de chocolate chip kun je gewone witte chocola gebruiken. Hak dit dan niet te grof. Het moet wel mengen met het deeg
  • Je kunt ook kant en klare chocolate chips gebruiken als je die kunt vinden.
  • Uit het deeg haal je ongeveer 8 grote koeken of 16 kleinere.
  • Heb je maar een soort suiker in huis dan kan dat ook. Twee is voor de smaak en structuur maar 1 is geen probleem.
  • Heb je geen bakpoeder of bloem in huis maar wel zelfrijzend bakmeel? Vervang de bloem dan voor 200 gr zelfrijzend bakmeel

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!