Amerikaanse pareltjes
Pancakes en chocolate chips: typisch Amerikaanse producten waar menig hart sneller van gaat kloppen. Ik combineer ze in deze chocolade chip American pancakes. Zorg voor een goede koekenpan met een anti-aanbaklaag en ga aan de slag. Ik weet het zeker: zulke verse, luchtige pannenkoeken heb je nog nooit gegeten!
American pancakes: lekker luchtig
Pannenkoeken zijn onze Hollandse trots, maar deze American pancakes zijn echt wel even anders. Deze pancakes zijn dikker en luchtiger dan onze Nederlandse variant. Je maakt ze met zelfrijzend bakmeel in plaats van bloem (dat zorgt voor extra luchtigheid), en vult ze aan met karnemelk. Laat je door het laatste ingrediënt vooral niet afschrikken. Je proeft de karnemelk namelijk niet terug in het eindresultaat van deze American pancakes. De karnemelk zorgt ervoor dat de pannenkoeken extra luchtig worden en is dus onmisbaar in dit recept.

Preppen
Wist je dat je American pancakes ook kunt preppen? Dat kan je doen door het beslag klaar te maken, vervolgens te laten rusten (hierna wel nog even doorroeren) en tenslotte te verdelen in een ijsblokjes trede. Je kunt de gevulde ijsblokjes trede vervolgens nog toppen naar keuze. Denk bijvoorbeeld aan bosbessen, frambozen of stukjes chocolade. Daarna invriezen én zodra je er zin in hebt, kun je het per portie uit de vriezer halen. De pancake ice cubes leg je in de koekenpan en binnen no-time heb je een American pancake!
Ben je op zoek naar nog meer Amerikaanse gerechten? Lees dan mijn artikel over de meest iconische gerechten, en kom erachter wat mijn favorieten zijn!

Chocolate chip American pancakes
Ingrediënten
- 175 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kristalsuiker
- 1 ei
- 75 ml karnemelk
- 170 ml volle melk
- Snufje zout
- 75 gram chocolate chips naar keuze (melk of puur)
- boter om in te bakken
- ahornsiroop of honing, slagroom, fruit, ijs naar keuze om te serveren
Bereidingswijze:
- Meng zelfrijzend bakmeel met bakpoeder, suiker en zout in een grote kom. Voeg de eieren, karnemelk en melk toe en klop tot een glad beslag. Roer dan de chocolate chips erdoor.
- Verhit een beetje boter in een koekenpan (met anti-aanbaklaag) en bak kleine pannenkoekjes, met 3 tegelijk. Als de bovenkant droog is, kunnen ze omgedraaid worden.
- Bak tot gaar en serveer met ahornsiroop of honing, slagroom, fruit, ijs – of welke toppings je ook maar wil!
- Recepten
- Bakrecepten
- Brunch recepten
- Feestdagen recepten
- High tea recepten
- Kerstontbijt recepten
- Lunch recepten
- Ontbijt recepten
- Paas recepten
- Pannenkoek recepten
- Seizoensrecepten
- Zoete recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.