Zomerse homemade aardbeien milkshake met ruby chocolade

Tijd

Deze zomerse homemade aardbeien milkshake is fris, fruitig, zoet, decadent en enórm leuk om zelf te maken. Hij wordt extra mooi roze door de ruby chocolade.

Wat is ruby chocolade?

Ruby chocolade is een van de grootste innovaties in de chocoladewereld na de ontdekking van witte chocolade, zo’n tachtig jaar geleden. Ruby is een vierde soort chocolade, na puur, melk en witte choco. De bijzondere ruby cacaoboon werd door Barry Callebaut, een van de grootste chocoladefabrikanten ter wereld, speciaal ontwikkeld tot eetbare chocolade. Een proces dat wel tien jaar duurde! In 2017 brachten ze dan eindelijk deze bijzondere roze (!) chocolade op de markt.

Hoe komt deze chocolade eigenlijk roze? Nou, door het productieproces van de ruby cacaoboon komt er een lichte bessensmaak en roze kleur naar voren. Dit zorgt dan ook voor een compleet nieuwe smaak én kleur; en dat terwijl deze chocola geen toegevoegde kleur- en smaakstoffen bevat.

Inmiddels gebruiken chefs en chocolatiers wereldwijd deze bijzondere ruby chocolade. Sinds de lancering in 2017 is hij inmiddels al in restaurants en banketbakkers toegepast in Europa, het Midden-Oosten, Zuid-Afrika en Azië. En ik ging er dus ook mee aan de slag voor deze aardbeien milkshake!

Liever een vegan aardbeien milkshake?

Eet je veganistisch? Vervang de ruby chocolade in deze homemade aardbeien milkshake dan door extra pure chocolade, het roomijs door aardbeien-sorbetijs, de melk door kokosrijstdrink en de slagroom door kokosmelk. Tip: gebruik de kokosmelk die over is van de room uit het blik biologische kokosmelk dat je 1 nacht omgekeerd in de koelkast hebt gezet en luchtig hebt geklopt, om de shake mee af te toppen. Garneer met een Oreo aardbeien koekje (ja, die zijn vegan!). 

zomerse homemade aardbeien milkshake met ruby chocolade

zomerse homemade aardbeien milkshake met ruby chocolade

Zomerse homemade aardbeien milkshake

5 van 4 stemmen
Bereidingstijd 10 min
Gang Drankjes
Porties 2 shakes

Benodigdheden

  • ijsbolletjestang
  • 2 grote milkshake glazen
  • crème bruléebrander

Ingrediënten
 

  • 25 g ruby chocolade
  • 225 g diepvriesaardbeien + extra voor garnering
  • 4 bolletjes aardbeienroomijs
  • 300 ml volle melk
  • 100 ml slagroom
  • 1 tl vanille-extract
  • poedersuiker naar smaak
  • 4 el aardbeiensiroop of aardbeienjam
  • 2 aardbeienijsjes
  • slagroom uit de spuitfles of zelf geklopt
  • 2 wafels
  • 1 handvol roze marshmallows

Instructies
 

  • Zet de glazen even in de vriezer. Hak de ruby chocolade grof en halveer de aardbeien voor garnering (laat het kroontje eventueel zitten voor de mooi of haal eraf voor de lekker).
  • Doe de (diepvries)aardbeien met 2 bolletjes ijs, melk, ongeslagen slagroom en het vanille-extract in de blender en mix kort tot een dikke shake. Voeg poedersuiker naar smaak toe.
  • Schenk de aardbeiensiroop tegen de binnenkant van de glazen, schenk de shake erin, een paar halve aardbeien erbij en doe in elk glas een ijsbolletje.
  • Leg de ijsjes erop, spuit er slagroom op, bestrooi met de ruby chocolade en leg er dan een wafel op. Laat er zoveel mogelijk marshmallows op balanceren en brand ze kort met de brander.
  • Garneer met een aardbei (of meer)!

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!