Aardbeien scones met witte chocolade

Scones

Scones komen van origine uit het Verenigd Koninkrijk, waar ze tijdens afternoon tea worden geserveerd met clotted cream en jam. Maar hier doen we het net even anders. Want hallo, als je aardbeien en witte chocolade kunt toevoegen, waarom zou je dat dan niet doen? Deze scones zijn luchtig, rijk en hebben die perfecte balans tussen traditioneel en zondig lekker.

Aardbeien

Als ik ontbijt op bed krijg, dan hoop ik stiekem dat deze smaakbommetjes op mijn bord liggen. Ze zijn ontzettend lekker, vooral met witte chocolade. Ze doen zeker niet onder voor de Engelse traditie van ā€˜scones with cream and jam’. 

aardbeienscones met witte chocolade

Witte chocolade

Witte chocolade is vaak de ondergewaardeerde zus van puur en melk, maar in dit recept laat ze zien wat ze waard is. Smeltend tussen de kruimelige stukjes deeg zorgt ze voor die smeuĆÆge, almost-caramel achtige smaak die het baksel net dat beetje extra geeft. Een soort guilty pleasure… maar dan zonder schuldgevoel.

Wat is bakpoeder?

Ga jij iets bakken? Dan heb je een middel nodig wat ervoor zorgt dat jouw baksel gaat rijzen. Dit keer gebruik ik bakpoeder. Bakpoeder is een combinatie van natriumbicarbonaat (een natuurlijk middel dat zorgt dat iets gaat rijzen), een soort zuur (dat is altijd nodig om het rijsmiddel aan het werk te zetten) en tot slot een stabilisator (vaak maizena). Deze drie componenten zorgen ervoor dat bakpoeder een beslag of ander mengsel doet rijzen. Het enige wat je nog nodig hebt, is vocht en warmte. Wil je meet weten over rijs middelen? Lees dan vooral mijn artikel: het verschil tussen baking soda en bakpoeder.

Ben je benieuwd naar andere recepten met aardbeien? Probeer dan ook eens mijn aardbeien galetteaardbeien-lepelcakeaardbeien met dragonsuiker en spelt-amandelcake met aardbeien.

aardbeienscones met witte chocolade
Totale tijd30 minuten

Aardbeien scones met witte chocolade recept

5 van 1 stem
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

8 portie(s)

Ingrediƫnten

  • 250 gr volkorenmeel
  • 1 el bakpoeder
  • 75 gr kokosolie
  • 150 gr aardbeien
  • 60 gr witte chocolade
  • 1 tl vanillearoma
  • 1 el anijszaad
  • 1 tl zeezout
  • 40 ml warm water

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Was de aardbeien en snijd in stukjes. Smelt de kokosolie in een pannetje of magnetron. Hak de chocolade grof.
  • Meng meel, bakpoeder, zout, anijszaad en voeg de kokosolie en vanillearoma toe.
  • Kneed terwijl je het water toevoegt. Meng dan de aardbeien erdoor en kneed nog even flink door, zodat de aardbeien een beetje kapot gaan. Kneed als laatste de chocolade erdoor.
  • Maak (ongeveer) 8 bolletjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en druk ze een beetje plat.
  • Bak de scones voor 20 minuten.
  • Serveer de scones warm.
  • Serveertip: ook lekker met clotted cream, jam en verse aardbeien.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Bestellen

Shop the tools

Van elk recept een succes maken, doe je met deze spullen. Dit zijn mijn favorieten voor in de keuken.

Makkelijk met Miljuschka kookboek makkelijke recepten
Mijn kookboek

Makkelijk met Miljuschka

Vraag jij je ook wel eens af waar je de tijd vandaan moet halen om te koken? Nou ik wel! Ik ken de ratrace van het dagelijks leven, waardoor het avondeten er vaak even snel tussendoor piept.

In Makkelijk met Miljuschka ontdek je de magie van koken met minimale moeite en maximale smaak.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.