Aardbeien scones met witte chocolade

Aardbeien

Als ik ontbijt op bed krijg, dan hoop ik stiekem dat deze smaakbommetjes op mijn bord liggen. Ze zijn ontzettend lekker, vooral met witte chocolade. Ze doen zeker niet onder voor de Engelse traditie van ‘scones with cream and jam’. 

Wat is bakpoeder?

Ga jij iets bakken? Dan heb je een middel nodig wat ervoor zorgt dat jouw baksel gaat rijzen. Dit keer gebruik ik bakpoeder. Bakpoeder is een combinatie van natriumbicarbonaat (een natuurlijk middel dat zorgt dat iets gaat rijzen), een soort zuur (dat is altijd nodig om het rijsmiddel aan het werk te zetten) en tot slot een stabilisator (vaak maizena). Deze drie componenten zorgen ervoor dat bakpoeder een beslag of ander mengsel doet rijzen. Het enige wat je nog nodig hebt, is vocht en warmte. Wil je meet weten over rijs middelen? Lees dan vooral mijn artikel: het verschil tussen baking soda en bakpoeder.

Ben je benieuwd naar andere recepten met aardbeien? Probeer dan ook eens mijn aardbeien galetteaardbeien-lepelcakeaardbeien met dragonsuiker en spelt-amandelcake met aardbeien.

aardbeienscones met witte chocolade
Totale tijd30 minuten

Aardbeien scones met witte chocolade recept

5 van 1 stem
Pin recept Printen

Ingrediënten

8 portie(s)

Ingrediënten

  • 250 gr volkorenmeel
  • 1 el bakpoeder
  • 75 gr kokosolie
  • 150 gr aardbeien
  • 60 gr witte chocolade
  • 1 tl vanillearoma
  • 1 el anijszaad
  • 1 tl zeezout
  • 40 ml warm water

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Was de aardbeien en snijd in stukjes. Smelt de kokosolie in een pannetje of magnetron. Hak de chocolade grof.
  • Meng meel, bakpoeder, zout, anijszaad en voeg de kokosolie en vanillearoma toe.
  • Kneed terwijl je het water toevoegt. Meng dan de aardbeien erdoor en kneed nog even flink door, zodat de aardbeien een beetje kapot gaan. Kneed als laatste de chocolade erdoor.
  • Maak (ongeveer) 8 bolletjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en druk ze een beetje plat.
  • Bak de scones voor 20 minuten.
  • Serveer de scones warm.
  • Serveertip: ook lekker met clotted cream, jam en verse aardbeien.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.