Aardbeien
Als ik ontbijt op bed krijg, dan hoop ik stiekem dat deze smaakbommetjes op mijn bord liggen. Ze zijn ontzettend lekker, vooral met witte chocolade. Ze doen zeker niet onder voor de Engelse traditie van ‘scones with cream and jam’.
Wat is bakpoeder?
Ga jij iets bakken? Dan heb je een middel nodig wat ervoor zorgt dat jouw baksel gaat rijzen. Dit keer gebruik ik bakpoeder. Bakpoeder is een combinatie van natriumbicarbonaat (een natuurlijk middel dat zorgt dat iets gaat rijzen), een soort zuur (dat is altijd nodig om het rijsmiddel aan het werk te zetten) en tot slot een stabilisator (vaak maizena). Deze drie componenten zorgen ervoor dat bakpoeder een beslag of ander mengsel doet rijzen. Het enige wat je nog nodig hebt, is vocht en warmte. Wil je meet weten over rijs middelen? Lees dan vooral mijn artikel: het verschil tussen baking soda en bakpoeder.
Ben je benieuwd naar andere recepten met aardbeien? Probeer dan ook eens mijn aardbeien galette, aardbeien-lepelcake, aardbeien met dragonsuiker en spelt-amandelcake met aardbeien.

Aardbeien scones met witte chocolade recept
Ingrediënten
Ingrediënten
- 250 gr volkorenmeel
- 1 el bakpoeder
- 75 gr kokosolie
- 150 gr aardbeien
- 60 gr witte chocolade
- 1 tl vanillearoma
- 1 el anijszaad
- 1 tl zeezout
- 40 ml warm water
Bereidingswijze:
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Was de aardbeien en snijd in stukjes. Smelt de kokosolie in een pannetje of magnetron. Hak de chocolade grof.
- Meng meel, bakpoeder, zout, anijszaad en voeg de kokosolie en vanillearoma toe.
- Kneed terwijl je het water toevoegt. Meng dan de aardbeien erdoor en kneed nog even flink door, zodat de aardbeien een beetje kapot gaan. Kneed als laatste de chocolade erdoor.
- Maak (ongeveer) 8 bolletjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en druk ze een beetje plat.
- Bak de scones voor 20 minuten.
- Serveer de scones warm.
- Serveertip: ook lekker met clotted cream, jam en verse aardbeien.
- Recepten
- Dessert
- Feestdagen recepten
- Kerstontbijt recepten
- Lunch recepten
- Ontbijt recepten
- Valentijn recepten
- Zoete recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.