10x Visgerechten

Categories: Recept, Vis recepten

Met vis kun je zo ontzettend veel. Ik heb het op al honderden manieren gegeten, als het er geen duizenden zijn…Je vindt het in allerlei soorten, maten en texturen – ieder visje heeft een eigen karakteristieke smaakprofiel. Met de juiste bereiding en toevoeging van kruiden kun je er werkelijk waar vistastische gerechten mee maken. Om je alvast een handje op weg te helpen zet ik 10 heerlijke gerechten met vis in de hoofdrol voor jou op rij.

1. Vis met knapperige gember

Deze Chinese vrienden zijn ultiem knapperig. Dat komt doordat je deze dunne visfilets door een laagje bloem wentelt en vervolgens bakt, totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Heb je dat gedaan? Dan hoef je er daarna alleen nog maar het sojasausmengsel met gember en bosui overheen te gieten. Heerlijk!

2. Vis adobo

Vis adobo

Ik ben een klein geel visje in een zee van blauw. SOS, dit gerecht is waanzinnig goed. Als ik er alleen al naar kijk ga ik watertanden. Over de vis in dit gerecht giet ik een pittige adobosaus, bereid met een heerlijke combinatie van knoflook, oregano, ui en ancho- en guajillo-chili. Dit Spaans-Mexicaanse lekkernijtje is een must try!

3. Krokante viskoekjes van tonijn met citroen-mosterdroom

Krokante viskoekjes van tonijn met citroen-mosterdroom

Als je nog nooit een viskoekje op hebt, dan is dit het perfecte moment om ze uit te proberen! Deze knapperige smaakvolle viskoekjes maak ik van tonijn, kruimige aardappels en serveer ik met een citroen-mosterddroom…uh room. Het fijne aan deze koekjes is dat je er een voorraadje van kunt maken en deze kunt invriezen. Dan kun jij ze opsmikkelen zodra je er zin in hebt.

4. Vistaco’s met avocado-mangosalsa

Vistaco’s met avocado-mangosalsa

Ben je al bekend met mijn eetbare borden? Nou, hier zijn ze, ik presenteer je mijn vistaco’s met een salsa van mango en avocado. Ze zien er altijd heerlijk uit en zo proeven ze ook. Het prettige aan dit gerecht is dat je het binnen no-time op tafel zet. En wist je dat ik nog veel meer taco‘s op mijn website heb staan, dus ik wil je adviseren om een geweldige taco tuesday in te plannen. Zo zijn de kikkererwten taco’s met chorizo en kaas, kip fajita traybake met soft taco’s en cheesecake taco’s van tartelettedeeg ook mega lekker!

5.Pastasalade met artisjok en ansjovis dressing

Pastasalade met artisjok

Weet je wat altijd een goed idee is? Deze pastasalade met artisjok en ansjovisdressing, want makkelijker kan bijna niet. Ik zet deze pastasalade altijd binnen 15 minuten op tafel en het is verrukkelijk. De vulling maak ik van fussili, artisjokharten, rode ui, zwarte olijven, zongedroogde tomaatjes. mozzarella, basilicum, olijfolie en groene asperges of erwten (ligt aan het seizoen). En de dressing maak ik van ansjovis, olie, azijn, peper en zout. Lekker dat dit is! 

6. Vietnamese vissoep of Bún Mắm

Vietnamese vissoep

Deze Vietnamese Gumbo, ook wel vissoep of Bún Mắm, is een gefermenteerde dikke vermicellisoep, vol zit met allerlei visjes. Althans in mijn versie maak ik de Bún Mắm met diverse soorten vis. Het is het perfecte gerecht voor als je jouw vis- en groentekliekjes uit de koelkast wil opmaken. Een uitdaging is het wel, maar als ik het kan, dan kan jij het ook. Am I right?

7. Pasta ovenschotel met vis, prei en mosterd

Pasta ovenschotel met vis, prei en mosterd

Ovenschotels zijn altijd lekker, vooral als het net wat minder weer is. Deze pasta ovenschotel met witvis, prei en mosterd is dan ook echt een kanjer. Het leuke aan deze maaltijd is dat je hem door kleine aanpassingen op verschillende manieren op tafel kunt zetten. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende soorten vis gebruiken. Zelf ga ik meestal voor kabeljauw, schelvis of heek. Maar je kunt ook verschillende soorten pasta gebruiken. Zelf ga ik meestal voor penne, farfalle of fusilli. 

8. Paella met kip en vis

Paella met vis en kip

¡Esta paella está deliciosa! Een paella maken kost tijd, je kunt het zien als een kunstwerk. Stap voor stap maak je hem steeds lekkerder, tot dat deze opeens af is. Daar staat ‘ie dan, te schitteren op jouw tafel. De rijst is niet te plakkerig en niet te droog en de ingrediënten in de pan zijn allemaal juist gegaard omdat deze in goede volgorde in de pan zijn gegaan. Wil jij weten hoe je dit perfecte plaatje klaarmaakt? Bekijk dan snel het recept.

9. Ansjovis met mascarpone op een olijvenbroodje

Broodje ansjovis recept

Het meest simpele en vissige lunchgerecht maak je klaar in slechts 5 minuten. Ja, ik heb het over mijn olijvenbroodje met mascarpone en ansjovis. Pffoe en of je lekker en simpel kunt genieten. De smaak van dit broodje is echt fantastisch. Het is in feite gewoon een kwestie van het broodje beleggen. Easy peasy ansjo squeezy

10. Viscurry in a hurry

Snelle viscurry

Een curry maken klinkt natuurlijk als heel veel werk. Maar niets is minder waar, vandaag maken we namelijk viscurry in a curry. Dus trek je turbopak maar aan, dan vliegen we door de stappen heen. Het resultaat? Een heerlijke curry in een handomdraai, bestaande uit witvis, zalm, garnalen en romigheid. Echt een ideale maaltijd voor met het gezin. Win – win.  

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.