Kikkererwten taco’s met chorizo en kaas

35 minuten

Hola amigo’s! Hebben jullie zin in een Mexicaanse fiesta in jullie mond? Dan zijn deze kikkererwten taco‘s met chorizo en kaas echt iets voor jullie! Deze taco’s zijn niet alleen smakelijk, maar ook nog eens super gemakkelijk te maken. Dus geen excuusjes meer om niet te koken!

Keto approved

In plaats van mais of tarwe tortilla’s, maken we voor dit recept onze eigen kikkererwten taco’s. Dat is niet alleen lekker, maar ook nog eens heel fijn voor wie een ketogeen dieet aanhoudt. 

Wanneer past een gerecht eigenlijk binnen een ketogeen dieet? Het is eigenlijk heel simpel. Als het gerecht voornamelijk bestaat uit vetten en eiwitten en weinig tot geen koolhydraten bevat, dan zit je goed. Dit betekent dat je kunt genieten van heerlijke dingen zoals spek, eieren, avocado’s, noten, kaas, en ja, zelfs room.

Let wel op, want er zijn ook voedingsmiddelen die officieel als keto-approved worden beschouwd, maar niet perse heel gezond zijn. Het kan dus geen kwaad om jezelf af te vragen of die zak keto-approved chips wel echt de beste keuze is. 

Kikkererwten taco’s met chorizo en kaas

Trek je keukenschort aan, zet een Mexicaanse playlist op en let’s get cooking!

In tegenstelling tot traditionele taco’s die worden gemaakt van mais of tarwe tortilla’s, maken we deze keto-approved kikkererwten taco’s. De kikkererwten zijn een geweldige vervanger voor de koolhydraatrijke varianten en ze zijn nog eens mega gezond ook! Maak je geen zorgen, ik zorg er uiteraard voor dat deze taco’s zeker geen saai sla-festijn worden. Ik heb namelijk ook chorizo en kaas toegevoegd. Want ja, gezond is goed, maar alles is nou eenmaal lekkerder met kaas.

Oja, en vergeet niet om een paar extra taco’s te maken. Want geloof me, deze kikkererwten taco’s met chorizo en kaas zijn zo lekker dat je er geen genoeg van kunt krijgen.

 

kikkererwten taco’s met chorizo en kaas

Kikkererwten taco’s met chorizo en kaas

3.88 van 16 stemmen
Voorbereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 12 Taco's

Benodigdheden

  • Koekenpan 26 cm
  • Bakplaat bekleed met bakpapier

Ingrediënten
 

  • 400 g kikkererwtenmeel te koop in supermarkt
  • 700 ml volle melk
  • 1 bonenmix blik of pot a 370 gram
  • 250 g chorizo
  • 100 g ongezouten roomboter
  • 6 plakken 45+ kaas
  • 2 voorgekookte maiskolven
  • 3 tl jalapeño pepers in plakjes
  • 175 g guacamole
  • 2-3 takjes peterselie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Voor het tacobeslag

  • Zeef het kikkererwtenmeel boven een mengkom. Roer 1 theelepel zout erdoor en schenk de melk er over. Klop met een garde tot een glad beslag en laat het mengsel 10 minuten staan.

Voor de vulling

  • Giet en spoel de bonen af. Haal het velletje van de chorizo en snijd in plakjes. Bak de chorizo in ongeveer 5-6 minuten rondom bruin en knapperig in een droge koekenpan. Haal uit ze uit de pan en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.
  • Voeg 25 gram boter toe aan het bakvet van de chorizo en bak de maiskolven rondom bruin. Haal ze uit de pan, laat iets afkoelen en snijd de korrels van de kolven.
  • Schep de chorizo, bonen en maiskorrels in een ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout. Bedek met aluminiumfolie en houd de vulling van de taco’s tot serveren warm in de oven.

Taco's samenstellen

  • Bak in totaal 12 taco’s. Zet een koekenpan op het vuur en verhit 25 gram boter. Schenk met een kleine soeplepel (ca 50 ml) 3 taco’s in de pan. Druk ze met de achterkant van de lepel tot een cirkel van 8-10 centimeter. Bak per kant in 1-2 minuten goudbruin.
  • Leg de taco’s op de bakplaat leg op elke taco een half plakje kaas, zet in de oven en laat in 2 minuten de kaas smelten.
  • Beleg de taco’s met de chorizo mix, een schep guacamole en een paar jalapenopeper plakjes. Hak de peterselie fijn en strooi over de taco’s.
  • Tip: Wanneer je de taco’s langer van tevoren maakt, kun je ze niet zo goed meer buigen. Warm ze eventueel weer opnieuw op in de oven.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Kikkererwten taco’s met chorizo en kaas

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.