Kip fajita traybake met soft taco’s

30 minuten

Kip fajita traybake met soft taco’s: een buitengewoon zalige maaltijd waarmee je de smaken en geuren van de Mexicaanse keuken in huis haalt.

Kip fajita traybake

Fajita is een klassiek Texaans-Mexicaanse gerecht bestaande uit geroosterd vlees (bijvoorbeeld kip), groenten, kruiden en specerijen, een lekker gebakken mengsel dat meestal wordt geserveerd met bloem– of maïstortilla’s. 

Ik maak er een traybake van: het handige hieraan is dat je alles op één bakplaat afbakt. Na de bereiden pluk je de kip, net als bij pulled pork, uit elkaar en serveer je het gerecht met tortilla’s, jalapeñopepers, krokante tortillachips, guacamole en zure room. En vergeet de limoenen voor de frisheid niet!

Heb je geen goede ovenschaal in huis? Kijk eens naar deze betaalbare glazen Pyrex-ovenschaal. Ideaal voor deze fajita traybake.

 

 

Guacamole 

Guacamole is echt by far één van mijn favoriete bijgerechten. Het is natuurlijk heerlijk om te eten met een tortillachipje, maar je kunt het ook prima combineren bij een groter gerecht zoals deze fajita traybake. Het maken van deze heerlijke groene dip is kinderspel. Lees hier hoe je zelf guacamole maakt!

Kip fajita traybake met soft taco’s

Kip fajita traybake met soft taco’s

Kip fajita traybake met soft taco’s

4.22 van 38 stemmen
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier
  • ovenbestendig bord met aluminiumfolie

Ingrediënten
 

  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 1/4 el chilipoeder
  • 1/2 el komijnpoeder
  • 1/4 el korianderpoeder
  • 1/2 el oregano
  • 2 el zonnebloemolie
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 600 g kipfilets
  • 1 rode paprika in repen
  • 1 gele paprika in repen
  • 2 rode uien in dunne partjes
  • 12 soft taco’s of minitortilla’s
  • 125 g zure room
  • ½ bosje koriander blad geplukt
  • 3 el jalapeñopepers
  • 1 limoen in partjes
  • Guacamole om erbij te serveren

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng het zoet gerooktepaprikapoeder met het chili-, komijn- en korianderpoeder en de oregano. Doe de helft ervan in een mengkom met 1 eetlepel zonnebloemolie, de helft van de knoflook en de kipfilet. Schep goed om.
  • Doe de rest van het specerijenmengsel in een tweede mengkom met de rest van de knoflook, de twee kleuren paprika en de rode ui. Spreid de groenten uit over een bakplaat. Verdeel de kip ertussen en bak de traybake 10-15 minuten in de oven, of tot de kip en groenten gaar zijn.
  • Leg de soft taco’s op een ovenbestendig bord, dek af met aluminiumfolie en warm ze de laatste 5 minuten mee in de oven.
  • Trek de kip, als deze is afgekoeld, met vorken of je handen in stukken.
  • Doe de zure room, koriander, jalapeñopepers, guacamole en limoenpartjes in kommetjes en zet op tafel. Serveer de traybake in het midden, met de soft taco’s ernaast. Besmeer steeds een soft taco met wat zure room en beleg met kip, groenten en extra’s.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.