Lactosevrije recepten

Dit recept valt onder

Tropische nectarine en gember ijsjes

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 4 uren
  • Thema Summer madness
  • Aantal personen 8 ijsjes

Ingredienten

4 rijpe nectarines

2 el limoensap (1 limoen)

4 el honing

400 ml kokosroom (uit blik)

2 tl geraspte gember

1 tl citroengras

Sharing is caring!

Tropische verrassing

Nectarine’s en perziken zijn beiden favoriet in dit huis. Het enige nadeel van dit zachte fruit is dat het soms ineens heel snel rijp wordt. Zeker als de temperaturen hoog zijn dan kan je zomaar ineens blijven zitten met nectarines die op moeten.

Nectarine en gember ijsjes

Ik wilde voor deze ijsjes een Aziatische twist en voegde er kokosroom en gember aan toe met een beetje citroengras. En wat een topcombinatie bleek dat te zijn!

Deze hoeveelheid is ruim voldoende voor ongeveer 8 ijsjes van normaal formaat. Hou ongeveer 4 uur aan voor het bevriezen van de ijsjes maar liever nog een nacht in de vriezer.

Heb je de honing-amandelijsjes met aardbeien al geprobeerd?

Nectarine en gember ijsjes

Nectarine en gember ijsjes

Aantal personen: 8 ijsjes
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 4 uren
Totale tijd: 4 uren 10 minuten

Ingrediënten

  • 4 rijpe nectarines
  • 2 el limoensap (1 limoen)
  • 4 el honing
  • 400 ml kokosroom (uit blik)
  • 2 tl geraspte gember
  • 1 tl citroengras

Instructies

  1. Doe het vruchtvlees met alle andere ingredienten in een blender en draai het glad.
  2. Ik laat de schil van de nectarines eraan zitten waardoor je een leuk effect in je ijsjes krijgt.
  3. Giet over in je ijsvormpjes en zet voor minimaal 4 uur in de vriezer.

Nog meer lekkers