Indische recepten

Van pisang goreng tot saté ik ben dol op de Indische keuken. Ik heb dan ook tientallen Indische gerechten op mijn site zien. Hoe jij ze zelf maakt? Dat zie je hier bij mijn Indische recepten. Van geurige rendang en smeuïge soto ajam tot de onmisbare nasi goreng. Het is soulfood met een verhaal; gerechten die families aan tafel verenigen en herinneringen oproepen met elke hap.

Indisch vs Indonesisch

Het verschil zit in de roots en de geschiedenis. Indonesisch eten is puur afkomstig uit de Indonesische archipel, met authentieke regionale smaken en tradities. Indische keuken, daarentegen, ontstond door de mengelmoes van Indonesische ingrediënten met Nederlandse invloeden. Denk aan gerechten zoals spekkoek of Indische rijsttafel – culinaire erfgoedstukken met een twist.

Indische keuken

Iedereen die weet dat ik van Aziatisch houd, weet ook dat ik de Indische keuken ontzettend lekker vind! De Indische keuken is een ware schat aan smaken, geuren en texturen. Van nasi tot aan curry en de lekkerste snack, de Indische keuken zal je zeker niet teleurstellen. Probeer jij het uit?

Indische rijsttafel

Ik krijg echt al trek als ik aan een gevulde Indische rijsttafel denk. Indische gerechten zijn namelijk zo smaakvol. Ik kan echt intens gelukkig worden van de meest simpele Indische maaltijd. Fijn is ook dat je ze vaak ontzettend snel op tafel zet en ze ook nog eens makkelijk te maken zijn.

De Indische keuken staat vooral bekend om nasi. Zo maak ik heel graag mijn nasi goreng met spitskool en serundeng-eitjesnasi met tempeh, champignons en bladgroentesnelle nasi met prei en cavolo neroeenvoudig nasi goreng en nasi goreng van bloemkoolrijst en garnalen. Wat ik daar maar al te graag bij serveer, zijn mijn: saté ayam met pittige pindasaus en atjar ketimoen of Balinese saté babi met sambal mbe.

Behalve nasi kent de Indische keuken nog meer verrassende gerechten. Denk maar eens aan: stamppot savooiekool met crispy Indische speklapjesajam smoor met Indische ketjap kipeenpansrijst met kipsatékipsaté noedels met edamame en pinda’sIndische curry madras en satécurry.

Daarnaast ben ik dol op noedelsoep, die mag daarom niet op mijn ‘rijsttafel’ ontbreken. Ik moet eerlijk toegeven dat de Indo Mie één van mijn guilty pleasures is, maar zelfgemaakt blijft natuurlijk het allerlekkerst. Maak daarom snel mijn: pittige noedelsoep met kip.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Hot, hot, hot

Populaire Thema's

Op zoek naar een lekker recept? Ik heb er genoeg voor je! Hoe, wat, waar?
Kies een thema hieronder en ik geef je alles wat ik heb.

Alle categorieën
Alle categorieën