De perfecte nasi goreng om thuis te maken

Tijd

Nasi goreng is de perfecte manier om oude rijst op te maken. Deze klassieker is namelijk het lekkerst met rijst die een dag oud is. Heb je geen restjes rijst, maar wel enorme zin in gebakken rijst? Kook de rijst dan zoals aangegeven op de verpakking en spreid dan uit op een bakplaat om helemaal af te laten koelen voordat je het bakt. Om de rijst goed te bakken kun je dit gerecht beter in kleine hoeveelheden maken. Wil je het verdubbelen? Bak de rijst dan in twee delen, anders gaat de rijst stomen en wordt hij zompig.

Bereidingswijze Nasi Goreng

Er zijn natuurlijk heel veel manieren om nasi goreng te maken. De een noemt het gebakken rijst en de ander heeft er weer een andere naam voor, dus hoe je het uiteindelijk maakt is geheel flexibel.

Nasi goreng is bovendien bij uitstek geschikt om restjes op te maken. Heb je nog wat prei liggen bijvoorbeeld? Dat past er prima bij. En zo kan ik nog wel een tiental groentes bedenken die je hierin kwijt kunt.

Deze hoisin garnalen zijn ook erg lekker om bij de nasi te serveren!

nasi goreng

De perfecte nasi goreng om thuis te maken

3.83 van 28 stemmen
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatische
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 bosuien
  • Zonnebloemolie om in te bakken
  • 300 gr gekookte pandanrijst
  • 2 el ketjap
  • Peper en zout
  • 2 eieren
  • 2 el gebakken uitjes
  • Sambal optioneel

Instructies
 

Instructies

  • Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Maak de pandanrijst los met een vork.
  • Verhit een paar eetlepels zonnebloemolie in een wok of koekenpan. Fruit hierin de ui en knoflook circa 1 minuut. Zet het vuur hoog en voeg de rijst toe. Duw de rijst aan zodat de onderste laag goed in contact is met de pan. Laat 1 minuut ongestoord bakken en roer dan om.
  • Voeg de bosui toe en roerbak nog 2-4 minuten tot alle rijst gebakken is. Voeg de ketjap toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over twee kommen en veeg de pan schoon.
  • Verhit een flinke laag zonnebloemolie in de pan op hoog vuur en bak hierin de eieren in circa 2 minuten. Schep met een lepel af en toe was hete olie over de randen zodat deze goudbruin en crispy worden. Leg het ei op de nasi en breng het op smaak met zout. Serveer de nasi met gebakken uitjes en eventueel sambal.

Notities

Voor de bereidingstijd ben ik uitgegaan van het feit dat je nog gekookte rijst over hebt. Is dat niet het geval dan moet je de kooktijd van de rijst er natuurlijk nog bij op tellen.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!