Tropische nectarine-gember ijsjes
4 uur 10 minuten
Tropische verrassing
Nectarine‘s en perziken zijn beiden favoriet in dit huis. Het enige nadeel van dit zachte fruit is dat het soms ineens heel snel rijp wordt. Zeker als de temperaturen hoog zijn dan kan je zomaar ineens blijven zitten met nectarines die op moeten.
Nectarine en gember ijsjes
Ik wilde voor deze ijsjes een Aziatische twist en voegde er kokosroom en gember aan toe met een beetje citroengras. En wat een topcombinatie bleek dat te zijn!
Deze hoeveelheid is ruim voldoende voor ongeveer 8 gember ijsjes van normaal formaat. Hou ongeveer 4 uur aan voor het bevriezen van de ijsjes maar liever nog een nacht in de vriezer.
Heb je de honing-amandelijsjes met aardbeien al geprobeerd?
Tropische nectarine en gember ijsjes
Ingrediënten
Ingrediënten
- 4 rijpe nectarines
- 2 el limoensap 1 limoen
- 4 el honing
- 400 ml kokosroom uit blik
- 2 tl geraspte gember
- 1 tl citroengras
Instructies
Instructies
- Doe het vruchtvlees met alle andere ingredienten in een blender en draai het glad.
- Ik laat de schil van de nectarines eraan zitten waardoor je een leuk effect in je ijsjes krijgt.
- Giet over in je ijsvormpjes en zet voor minimaal 4 uur in de vriezer.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.