Tropische nectarine-gember ijsjes

Tropische verrassing

Nectarine‘s en perziken zijn beiden favoriet in dit huis. Het enige nadeel van dit zachte fruit is dat het soms ineens heel snel rijp wordt. Zeker als de temperaturen hoog zijn dan kan je zomaar ineens blijven zitten met nectarines die op moeten.

Nectarine en gember ijsjes

Ik wilde voor deze ijsjes een Aziatische twist en voegde er kokosroom en gember aan toe met een beetje citroengras. En wat een topcombinatie bleek dat te zijn!

Deze hoeveelheid is ruim voldoende voor ongeveer 8 gember ijsjes van normaal formaat. Hou ongeveer 4 uur aan voor het bevriezen van de ijsjes maar liever nog een nacht in de vriezer.

Nectarine ijsjes met kokos

Gezond genieten

Bijna alle kant-en-klare ijsjes uit de supermarkt zitten vol met geraffineerde suikers en kunstmatige smaakstoffen. Niet deze! De natuurlijke zoetheid van rijpe nectarines en een vleugje honing zorgen ervoor dat je geen suikerbommen binnenkrijgt, maar wél een intens fruitige smaak. Kokosroom geeft een romige textuur zonder zuivel, ideaal voor wie lactosevrij eet.

Makkelijk en snel te maken

Het fijne aan dit recept is dat je geen ingewikkelde keukenapparatuur nodig hebt. Een blender of staafmixer is genoeg om alle ingrediënten tot een zijdezachte basis te pureren. Giet het mengsel in ijsvormpjes, laat ze een paar uur opstijven in de vriezer en voilà: je eigen ambachtelijke, gezonde ijsjes zonder gedoe.

Nectarine ijsjes met kokos
Totale tijd4 uur 15 minuten

Tropische nectarine en gember ijsjes

4 van 1 stem
Pin recept Printen

Benodigdheden

  • fijne rasp
  • Blender
  • 6/8 ijsvormpjes

Ingrediënten

8 portie(s)

Ingrediënten

  • 4 rijpe nectarines
  • 1 cm gember
  • 1 cm citroengras
  • 4 el honing
  • 400 ml kokosmelk uit blik
  • 2 tl geraspte gember
  • 1 tl citroengras

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Verwijder de pitten van de nectarines en snijd het vruchtvlees, met schil en al, grof.
  • Schil de gember en rasp met een fijne rasp. Verwijder de buitenkant van de citroengras en rasp een stukje van 1 cm van het gele binnenste op de fijne rasp.
  • Doe het vruchtvlees met de gember en citroengras in een blender en draai het glad. Voeg de honing en de kokosmelk toe en maal even mee.
  • Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Roer door het mengsel.
  • Giet het mengsel in je ijsvormpjes en zet voor minimaal 4 uur in de vriezer.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 98kcalKoolhydraten: 20gProteine: 1gVet: 1gVerzadigde vetten: 1gNatrium: 1mgKalium: 156mgVezels: 1gSuiker: 18gVitamine A: 238IUVitamine C: 5mgCalcium: 6mgIJzer: 1mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.