Thaise pompoencurry uit de oven

Het is weer pompoentijd! Ik vind pompoen echt één van de meest veelzijdige ingredienten die er zijn. Je kunt er van alles mee maken. Van een supersnelle no bake pompoencheesecake tot romige pompoensoep.

Voor deze pompoencurry gebruik je geroosterde pompoen. De pompoen rooster je met de rode currypasta zodat het geheel extra veel pit krijgt en pas later voeg je in de ovenschaal kokosmelk toe. Het is een wat andere manier van een curry maken, maar ik vind het roosteren van de pompoen wel een aanrader.

Tweede manier: de pompoencurry in de pan

Vind je het maken van de pompoencurry op deze manier nou teveel gedoe? Je kunt het ook volledig in een pan bereiden. In dat geval neem je een grote pan en hierin bak je de pompoen met de currypasta in olie even aan. Voeg de kokosmelk toe.

Doordat je het in een pan bereidt kan het zijn dat je iets meer vocht nodig hebt. Voeg in dat geval een beetje bouillon toe en gebruik je eigen inschattingsvermogen hoeveel je nodig hebt.

Laat de pompoen koken tot deze bijna gaar is en voeg dan de broccoli en de paprika toe. Laat dit ook koken tot de groenten gaar zijn.

De kipdijfilets bereidt je in dit geval in een aparte pan. Bak ze op hoog vuur gaar en goudbruin en serveer met de pompoencurry en verse koriander.

Thaise pompoencurry uit de oven
Totale tijd1 uur 10 minuten

Thaise pompoencurry uit de oven

3.98 van 102 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 portie(s)

Ingrediënten

  • 1 biologische pompoen in blokjes.
  • 1/2 broccoli stronk in roosjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • Olie om te bakken
  • 4 kipdijfilets met vel
  • 3 el rode currypasta
  • 1 blik kokosmelk 400 ml
  • Peper en zout
  • Verse koriander

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Doe de pompoenblokjes in een kom en doe hier de currypasta bij. Roer het geheel goed om tot alles een beetje bedekt is met de curry. Verdeel ook een beetje over de kipfilets.
  • Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat, besprenkel met olie, peper en zout. Voeg de kipdijfilets toe met het vel naar boven.
  • Rooster in totaal in de oven voor 30-45 minuten of tot de pompoen gaar is en de kip goudbruin.
  • Doe de pompoen over in een ruime ovenschaal. Giet de kokosmelk erbij en roer het geheel even door. Voeg de broccoliroosjes en de paprika toe en roer even om. Voeg de kip weer toe en bak het geheel nog eens voor 15-20 minuten in de oven.
  • Serveer met verse koriander.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

3.98 from 102 votes (101 ratings without comment)