Thaise curry met zalm en kokos
15 minuten
Thaise curry met zalm: bereidingswijze
Je hebt van die dagen dat je gewoon even behoefte hebt aan warmte en comfort. Je hebt de hele dag gewerkt, je bent door de regen en de wind naar huis gefietst of je hebt zojuist op het koude voetbalveld je zoon of dochter klappertandend staan aanmoedigen. Wat ik dan altijd heerlijk vind om te maken op dit soort dagen is dit Thaise curry met zalm recept. Het is warm, kruidig en bovendien ook super gezond. En omdat het helemaal niet veel tijd kost om dit gerecht te maken, is het voor mij altijd weer de perfecte oplossing. In dit recept voor Thaise curry met zalm leg ik je stap voor stap uit hoe je deze heerlijke maaltijd zo snel mogelijk aan jezelf en je gezin voorschotelt.
Dit heerlijke recept voor Thaise curry met zalm is bestemd voor twee personen. Ik leg je hier haarfijn uit hoe je dit Thaise curry recept bereidt. Binnen een kwartier kun je al genieten van dit lekkere gerecht met zalm.
Probeer ook eens mijn groene currysoep met garnalen en noedels
Tips voor deze Thaise curry
Snijd in de eerste plaats de aardappelen in blokjes van 2 cm grootte. Vervolgens kook je die blokjes in 5 minuten beetgaar. Verhit nu de olie in een wok en bak hierin razendsnel de currypasta (maximaal 1 minuut). Voeg daarna de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook.
Nu begin je met het in blokjes snijden van de zalm. Doe de zalm samen met de aardappel in de pan en kook het geheel 5 minuten. Maak de sperziebonen schoon en snijd ze doormidden. Ook dit doe je bij de curry en je laat alles nog 2 minuten koken. De laatste stap bij dit Thaise curry met zalm recept is om de vissaus, het limoensap, de sojasaus en de suiker erbij te doen en alles nog 1 minuut te laten koken.
Thaise curry met zalm recept
Ingrediënten
Ingrediënten
- 400 gram vastkokende aardappelen
- 3 eetlepels groene Thaise currypasta
- 1 blik kokosmelk
- 300 gram sperziebonen
- 1 eetlepel vissaus
- 1 eetlepel sojasaus
- sap van 1 limoen
- 2 theelepels bruine basterdsuiker
- 300 gram zalm
- 1 eetlepel olie
Instructies
Instructies
- Snijd in de eerste plaats de aardappelen in blokjes van 2 cm grootte. Vervolgens kook je die blokjes in 5 minuten beetgaar. Verhit nu de olie in een wok en bak hierin razendsnel de currypasta (maximaal 1 minuut). Voeg daarna de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook.
- Nu begin je met het in blokjes snijden van de zalm. Doe de zalm samen met de aardappel in de pan en kook het geheel 5 minuten. Maak de sperziebonen schoon en snijd ze doormidden. Ook dit doe je bij de curry en je laat alles nog 2 minuten koken. De laatste stap bij dit Thaise curry met zalm recept is om de vissaus, het limoensap, de sojasaus en de suiker erbij te doen en alles nog 1 minuut te laten koken.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.