Thaise viskoekjes uit de oven

35 minuten

Ben je op zoek naar een smaakvolle en verrassende manier om vis te eten? Dan zijn deze Thaise viskoekjes uit de oven precies wat je nodig hebt! Deze hartige koekjes zijn gevuld met verse vis, kruiden en groenten en zijn een ware traktatie voor je smaakpapillen. En het beste van alles? Ze zijn zo eenvoudig te maken dat zelfs iemand met twee linkerhanden ze nog kan bereiden.

Thaise viskoekjes uit de oven

Dit recept is perfect voor een gezellige avond met vrienden of familie. Serveer de koekjes met de zoete chilisaus – of een lekkere sriracha als je van pittig houdt – en je maakt gegarandeerd een indruk. Wil je deze viskoekjes serveren als onderdeel van de hoofdmaaltijd? Serveer deze dan als aanvulling op een rijstsalade of als extraatje naast een lekkere kom soep.

Thaise viskoekjes uit de oven

Thaise viskoekjes uit de oven

4.16 van 19 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Oventijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Bijgerecht, Snack
Porties 12 Stuks

Benodigdheden

  • Keukenmachine of staafmixer
  • Bakplaat bekleed met bakpapier

Ingrediënten
 

Thaise viskoekjes

  • 400 g kabeljauwfilet
  • 1 el Thaise rode currypasta
  • 1 eierdooier
  • 15 g Thaise basilicum
  • 4 kaffir limoenblaadjes
  • 75 g kousenband
  • 2 el neutrale olie
  • botersla

Zoete chilisaus

  • 200 ml water
  • 150 ml suiker
  • 4 el rijstazijn
  • 6 rode pepers
  • 3 teentjes knoflook
  • 1-2 el maïzena
  • 20 g gezouten pinda's
  • 15 g koriander

Instructies
 

Thaise viskoekjes

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Snijd de kabeljauw in stukken. Snijd de kousenband fijn.
  • Doe de kabeljauw, currypasta, eierdooier, basilicum en kaffir limoenblaadjes in een keukenmachine en mix tot een gladde pasta. Schep het mengsel in een kom en meng de kousenband erdoor.
  • Maak met vochtige handen 12 kleine, platte viskoekjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de viskoekjes aan beide kanten met de neutrale olie. Bak voor 15-20 minuten in de oven. Draai halverwege om.

Zoete chilisaus

  • Snijd de rode pepers fijn. Hak de knoflook fijn. Hak de koriander en pinda’s grof.
  • Voeg het water, suiker, rijstazijn en zout toe een steelpan en breng aan de kook. Laat 2 minuten pruttelen en voeg de rode pepers en de knoflook toe. Kook in 5 minuten in tot siroop op laag vuur.
  • Meng de maizena met wat water en voeg toe aan de pan. Roer tot het helemaal is opgelost in de saus. Laat afkoelen.
  • Leg de blaadjes botersla op een schaal en verdeel daar de viskoekjes over. Maak af met de pinda’s en koriander. Serveer met de zoete chilisaus.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Thaise viskoekjes uit de oven

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.