Thaise viskoekjes uit de oven
35 minuten
Ben je op zoek naar een smaakvolle en verrassende manier om vis te eten? Dan zijn deze Thaise viskoekjes uit de oven precies wat je nodig hebt! Deze hartige koekjes zijn gevuld met verse vis, kruiden en groenten en zijn een ware traktatie voor je smaakpapillen. En het beste van alles? Ze zijn zo eenvoudig te maken dat zelfs iemand met twee linkerhanden ze nog kan bereiden.
Thaise viskoekjes uit de oven
Dit recept is perfect voor een gezellige avond met vrienden of familie. Serveer de koekjes met de zoete chilisaus – of een lekkere sriracha als je van pittig houdt – en je maakt gegarandeerd een indruk. Wil je deze viskoekjes serveren als onderdeel van de hoofdmaaltijd? Serveer deze dan als aanvulling op een rijstsalade of als extraatje naast een lekkere kom soep.
Thaise viskoekjes uit de oven
Benodigdheden
- Keukenmachine of staafmixer
- Bakplaat bekleed met bakpapier
Ingrediënten
Thaise viskoekjes
- 400 g kabeljauwfilet
- 1 el Thaise rode currypasta
- 1 eierdooier
- 15 g Thaise basilicum
- 4 kaffir limoenblaadjes
- 75 g kousenband
- 2 el neutrale olie
- botersla
Zoete chilisaus
- 200 ml water
- 150 ml suiker
- 4 el rijstazijn
- 6 rode pepers
- 3 teentjes knoflook
- 1-2 el maïzena
- 20 g gezouten pinda's
- 15 g koriander
Instructies
Thaise viskoekjes
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Snijd de kabeljauw in stukken. Snijd de kousenband fijn.
- Doe de kabeljauw, currypasta, eierdooier, basilicum en kaffir limoenblaadjes in een keukenmachine en mix tot een gladde pasta. Schep het mengsel in een kom en meng de kousenband erdoor.
- Maak met vochtige handen 12 kleine, platte viskoekjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de viskoekjes aan beide kanten met de neutrale olie. Bak voor 15-20 minuten in de oven. Draai halverwege om.
Zoete chilisaus
- Snijd de rode pepers fijn. Hak de knoflook fijn. Hak de koriander en pinda’s grof.
- Voeg het water, suiker, rijstazijn en zout toe een steelpan en breng aan de kook. Laat 2 minuten pruttelen en voeg de rode pepers en de knoflook toe. Kook in 5 minuten in tot siroop op laag vuur.
- Meng de maizena met wat water en voeg toe aan de pan. Roer tot het helemaal is opgelost in de saus. Laat afkoelen.
- Leg de blaadjes botersla op een schaal en verdeel daar de viskoekjes over. Maak af met de pinda’s en koriander. Serveer met de zoete chilisaus.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.