Groene asperges uit de oven

30 minuten

Groene asperges: de ene persoon vindt ze heerlijk, de ander moet er weinig van hebben. Ik ben er zelf in elk geval een enorme fan van! Ben jij er ook dol op? Dan tovert dit recept zeker een lach op jouw gezicht. Ik laat je zien hoe je groene asperges kunt grillen in de oven, zodat jij vanavond een heerlijke maaltijd op tafel zet. Met name de finishing touch van dit gerecht is spectaculair.

Groene asperges uit de oven: tip

Ga jij aan de slag met dit onwijs lekkere recept? Dan heb ik nog een belangrijke tip voor je. Iets wat super belangrijk is, is dat de oven loeiheet is voordat je de asperges kunt grillen. Voor het grillen van groentes op de barbecue gebruik ik vaak een speciale groente-bak om te voorkomen dat de asperges door de gril heen vallen. Daarnaast vangt het wat van de hitte op, zodat de groente minder snel verbrand. Blijf dan ook altijd in de buurt van de oven als je de asperges grilt, je wil absoluut niet dat de asperges verbranden. Natuurlijk is de grillsmaak heerlijk uit de oven, maar eigenlijk kan niets de grillsmaak van een goede barbecue evenaren. Meer zin in witte asperges? Check dan dit recept met witte asperges.

Groene asperge

Groene asperges zijn ontzettend lekker. Ze staan ook wel bekend als wilde asperges. In tegenstelling tot de witte asperge, groeit de groene asperge boven de grond. De mooie groene kleur krijgt de groene asperge door het zonlicht. De smaak van de groene asperge is bovendien geweldig: ze hebben een lekkere bite en een meer kruidige tot hartige smaak dan de witte asperge. Daarnaast zijn ze rijk aan voedingsstoffen. 

Ook het seizoen van de groene asperge is redelijk kort. Je kunt ze krijgen tussen maart en juni. Gelukkig, wordt deze groene groente ook bevroren verkocht, hierdoor kun je er bijna het hele jaar van genieten. Koop je de groene asperges vers? Let dan goed op de versheid. Wist je overigens dat je de versheid kunt testen? Je pakt twee asperges en wrijft ze tegen elkaar aan. Hoor je een piepend geluid? Dan weet je zeker dat ze ultra vers zijn.

Het bereiden van de groene asperge is niet lastig. Je snijdt enkel het droge onderkantje eraf en klaar is kees. De groene asperge kun je namelijk zelfs rauw eten. Máár je kunt ze natuurlijk ook roosteren, grillen of stomen.

groene asperges recept

Groene asperges uit de oven

4.33 van 339 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Vegetarisch
Porties 4 portie(s)

Benodigdheden

  • Benodigheden
  • Ovenschaal of bakplaat

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 2 bossen groene asperges
  • 4 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Balsamico azijn
  • Parmezaanse kaas

Instructies
 

Instructies

  • Verwarm allereerst de oven op 220 graden. Snijd daarna de houtige uiteinden van de asperges. Verdeel de groene stengels over een ovenschaal of bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Masseer de olie goed in en breng het geheel op smaak met zout en peper. Sla nu de knoflooktenen plat met een mes en voeg deze toe aan de ovenschaal. Plaats het geheel voor 20 minuten in de oven.
  • Als de oventijd voorbij is, wordt het tijd voor de echte magie. Sprenkel over de loeihete asperges de balsamico. Dit gaat dan knetteren en verdampen: iets wat er heel spectaculair uit ziet. Het is voor mij elke keer weer een feestje om dit mee te maken. Rasp er vervolgens naar smaak Parmezaanse kaas overheen. Nu kun je zelf gaan genieten van deze stroperige, zoutige en bovenal gezonde lekkernij.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.