Supersnelle pindakaaskoeken

Pindakaaskoeken met drie ingredienten

De kokosmakronen met slechts twee ingrediënten waren zo’n succes gisteren dat ik de pindakaaskoeken er maar meteen achteraan doe. Want ik had het geroepen en vervolgens kreeg ik veeeel vragen over het recept. Dus vandaar het lekkere recept voor pindakaaskoeken met slechts drie ingrediënten!

Eerst even een opmerking over het soort pindakaas dat je gebruikt. Er zijn natuurlijk heel veel soorten en elke soort pindakaas zal een ander effect geven. Pindakaas met nootjes is wat steviger. Ik gebruikte voor deze koekjes Calvee pindakaas zonder nootjes. Dat liep iets uit waardoor de koeken wat groter werden. Ik kan me voorstellen dat de pindakaaskoeken niet of minder uitlopen met pindakaas met nootjes. Het is even uitproberen als je een andere pindakaas hebt.

Suiker

De hoeveelheid suiker is veel. Maar de pindakaaskoeken zijn uiteindelijk heel erg lekker. ;) Minder suiker gebruiken zou kunnen maar de kans is dan vrij groot dat je koeken helemaal uit gaan lopen. De suiker zorgt ook voor de stevigheid van de koeken. Dus voor je gezondheid moet je deze pindakaaskoeken natuurlijk niet maken…

Pindakaaskoeken
Totale tijd25 minuten

Supersnelle pindakaaskoeken

4.66 van 66 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

12 portie(s)

Ingrediënten

  • 225 gr suiker
  • 225 gr pindakaas
  • 1 ei

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • In een grote kom meng je alledrie de ingredienten bij elkaar tot een glad geheel.
  • Met een eetlepel schep je vervolgens 2 eetlepels deeg eruit en hier draai je een bal van. Het is flink plakkerig, dus het helpt als je een beetje olie op je handen doet. Dat rolt makkelijker.
  • Leg de koekjes niet te dicht op elkaar want het loopt wel nog iets uit.
  • Duw de bal met een vork een beetje plat en herhaal dat kruiselings zodat je een patroon op je koekje krijgt.
  • Bak de koekjes ongeveer 15-20 minuten of tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal uit de oven en laat even afkoelen. Net uit de oven lijken ze nog wat zacht maar ze harden snel uit.

Tip!

Bewaar in een luchtdichte trommel tot drie dagen
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.