Supersnelle babka: gevlochten chocoladebrood met Nutella

1 uur

Babka, je hebt ze vast wel eens gezien: van die prachtige gevlochten chocoladebroden. Ik had er al een aantal langs zien komen en was geïntrigeerd… Zo heerlijk zag het er uit en mooi ook nog.

Dat kan ik ook

Ondanks dat ik niet direct een geweldige broodbakker ben, leek me dat dit ook op een makkelijke manier zou moeten kunnen. En ja hoor, ik maakte een geweldig gevlochten chocoladebrood, maar dan op een veel snellere manier. Geen echte babka, maar een echte cheat-versie! Ik gebruikte hiervoor kant- en klaar croissantdeeg. En een flinke pot nutella. Ik ga je hier laten zien hoe je het maakt!

Croissantdeeg voor deze babka

Je begint heel eenvoudig met twee rollen croissantdeeg. De grote blikken moet je hebben, niet de kleintjes. Dan rol je die beiden helemaal uit en je legt ze in de lengte naast elkaar. Nu is het zaak om te zorgen dat alle voorgeperforeerde gaatjes dicht worden gedrukt of geknepen. Je wilt zometeen niet dat overal nutella uit komt.

Heb je dat eenmaal gedaan dan bestrijk je de hele lap met een laag nutella. Ga niet helemaal overboord met de nutella. Een dunne laag is voldoende.

Je rolt het deeg nu in de lengte op zodat je een lange rol hebt. Met een scherp mes snij je nu de rol doormidden, maar zorg dat het uiteinde nog aan elkaar blijft zitten.

Vervolgens vlecht je de twee uiteinden in elkaar. En je drapeert deze vervolgens in een rond bakblik. Het hoeft niet perfect te zijn, het smaak evengoed wel lekker!

Chocolade babka

Chocolade babka.

Vervolgens bak je het brood in de voorverwarmde oven voor een minuut of 40-45 of tot goudbruin en gaar. Je kunt het zo serveren of je kunt er een icing bijmaken en dat eroverheen drizzlen. Eet smakelijk!

Te ingewikkeld? je kunt altijd mijn worteltaart maken! Succes verzekerd!

Supersnelle babka

Supersnelle babka met nutella

4.58 van 95 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Brunch
Keuken Kerst, Zoete gerechten
Porties 8 portie(s)

Ingrediënten
 

  • 2 grote rollen croissantdeeg
  • 1 pot nutella 400 gr

Voor de icing

  • 150 gr poedersuiker
  • 1-2 el citroensap

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Rol het croissantdeeg allebei in zijn geheel uit. Leg de twee stukken in de lengte aan elkaar en druk alle gaatjes dicht.
  • Besmeer de lap nu met Nutella en rol in de lengte dicht.
  • Met een scherp mes snijd je nu de rol open in de lengte. Laat het uiteinde vast zitten.
  • Vervolgens vlecht je die twee helften weer aan elkaar en je legt het geheel in een ronde springvorm.
  • Bak voor ongeveer 30-40 minuten in de voorverwarmde oven. Check het vooral even goed.
  • De baktijd wijkt af van de tijd die op de verpakking staat omdat je er natuurlijk een totaal ander recept van maakt.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.