Glutenvrije recepten

Dit recept valt onder

Kokosmakronen: Twee ingrediënten en glutenvrij

Samenvatting

 • Voorbereiden 10 minuten
 • Bereiden 15 minuten
 • Aantal personen 12 koekjes

Ingredienten

300 gr geraspte kokos

200 gr gecondenseerde melk (eventueel meer als de koekjes te droog blijven)

Sharing is caring!

Een koekje met slechts twee ingredienten

Ik geef eerlijk toe: toen ik voor het eerst over dit wonderbaarlijke koekje hoorde, dacht ik echt dat het niet kon. Een koekje maken met maar twee ingredienten? En dan ook nog eens een van mijn favorieten, kokosmakronen.

Het leek me echt niet mogelijk, maar dit recept is zo ontzettend eenvoudig dat iedereen op deze manier koekjes kan maken. En – ook niet onbelangrijk – de kokosmakronen zijn ook nog eens heel erg lekker. En bovendien glutenvrij.

Wil je deze kokosmakronen ook maken dan heb je niet meer nodig dan geraspte kokos en gecondenseerde melk. Ik weet dat het kort dag is voor de Pasen aanbreekt maar je kunt deze nu nog even snel maken. Lekker voor de paasdagen. Of maak ook eens deze paaskoekjes. Een paar stappen meer maar ook heel erg leuk om te maken met de kids!

Kokosmakronen

Behalve deze kokosmakronen heb ik de laatste tijd behoorlijk wat koekjes gebakken. Want je kunt nooit genoeg koekjesrecepten hebben als je het mij vraagt. Zo maakte ik pindakaaskoekjes (verslavend lekker) en chocolate chip havermout koekjes. Alledrie glutenvrij! Nooit geweten dat glutenvrij ook zo lekker kon zijn.

Van alledrie de gemaakte koekjes kon ik niet zo goed kiezen welke mijn favoriet nou is, vandaar dat ik de makkelijkste maar als eerste heb gepost. Deze kokosmakronen zijn echt supersimpel. Geniet ervan!

Kokosmakronen

Kokosmakronen

Aantal personen: 12 koekjes
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten

Dit koekjesrecept kan echt niet veel eenvoudiger. Wil je het nu nog wat extra geven dip de kokosmakronen na het bakken (en na het afkoelen) dan nog eens in een beetje gesmolten chocola

Ingrediënten

 • 300 gr geraspte kokos
 • 200 gr gecondenseerde melk (eventueel meer als de koekjes te droog blijven)

Instructies

 1. Verwarm de oven voor op 180˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 2. In een kom doe je de geraspte kokos en de gecondenseerde melk. Mix met een lepel tot het volledig opgenomen is. Het is kleverig maar moet niet te nat zijn. Voeg indien nodig nog wat kokos toe als het te nat is en nog wat gecondenseerde melk als het te droog is. Niet alle kokosrasp is hetzelfde dus daar kan variatie inzitten.
 3. Neem met een eetlepel elke keer een hoeveelheid uit de kom en kneed hier een kokosmakroon van. Het is in het begin wat kruimelig maar als je het wat langer laat staan wordt het makkelijker om het mengsel te vormen. De kokos neemt de melk op en wordt plakkeriger.
 4. Maak er een soort kokosmakroon vorm van.
 5. Bak in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Ongeveer 15-20 minuten
 6. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Nog meer lekkers