Superfoodsalade met quinoa en geroosterde zaden

Wat is nou superfood?

Superfood: het is zo’n term die ineens opkwam als onkruid en niet meer weg is te slaan uit de hedendaags food-cultuur. Maar wat is nou superfood? Is dat chiazaad? Is dat boerenkool? En wat maakt het ene ingredient wel superfood en het andere niet?

Superfoodsalade

In de fijnere kneepjes van het superfoodschap ga ik me niet verdiepen. Maar deze salade zit wel vol met allerlei lekkers. Lekker wat ook nog eens goed voor je is. Dus mijn versie van superfood. :) Noem het zoals jij wilt overigens. Je mag het ook een quinoasalade noemen of een broccolisalade of maak er wat leuks van.

Het is hoe dan ook een heerlijke salade die zo vullend is dat je het goed als avondmaaltijd zou kunnen eten.

Ben jij fan van salades? Probeer dan zeker ook eens mijn overheerlijke rijstsalade met pinda uit!

Liever toch vlees of vis bij de salade eten? Deze superfoodsalade combineert geweldig goed met de knapperige gembervis!

Superfoodsalade
Totale tijd20 minuten

Superfoodsalade met quinoa en geroosterde zaden

3.80 van 10 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

2 portie(s)

Ingrediënten

  • 4 el quinoa ongekookt
  • Zout en peper
  • 1 broccoli roosjes afgebroken en stelen fijn gesneden
  • 120 gr doperwten diepvries
  • ¼ komkommer in blokjes
  • 2 el geroosterde gemengde zaden pompoen, sesam en zonnebloempitjes
  • ½ avocado in blokjes
  • 1 bosje peterselie gehakt
  • 1 klein bosje munt gehakt
  • 2 el limoensap
  • 4 el olijfolie

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking (ongeveer 10 minuten) en laat dan afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Breng een ander pannetje aan de kook en kook hierin de broccoliroosjes, stengels en de doperwten tot deze beetgaar zijn. Giet af en spoel na met koud water. Op die manier blijft de broccoli mooi groen en stopt het kookproces.
  • Bouw nu je salade op in laagjes; broccoli, erwtjes, komkommer, zaden, quinoa en eindigend met de kruiden.
  • Maak de dressing door de limoensap, olijfolie en peper en zout te mengen. Druppel dit pas vlak voor serveren over de salade.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 668kcalKoolhydraten: 57gProteine: 20gVet: 44gVerzadigde vetten: 6gNatrium: 126mgKalium: 1750mgVezels: 19gSuiker: 10gVitamine A: 4908IUVitamine C: 344mgCalcium: 227mgIJzer: 7mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.