Gezonde recepten

Ijzersterke spinaziesalade met biet en geitenkaas

Samenvatting

  • Voorbereiden 3 minuten
  • Bereiden 5 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

250 gr jonge bladspinazie, gewassen

4 gekookte bietjes, geschild

200 gr verse geitenkaas

4 el bieslook, fijngesneden

Dressing

4 el olijfolie

1 el balsamicoazijn

1 tl scherpe mosterd

1 el honing

zout en peper

Sharing is caring!

Briljante combi

Deze spinaziesalade is zonder meer een van mijn favoriete snelle salades. De smaken zijn klassiek want wie kent het nou niet? Let wel op dat je voor de spinazie de kleine soort neemt. Baby spinazie of jonge bladspinazie. De wat oudere grote spinazieblaadjes zijn te hard om zo te eten.

Spinaziesalade met biet en geitenkaas

Het maken van de spinaziesalade is letterlijk kinderwerk. Het enige snijwerk is het snijden van de gekookte bietjes en heb je daar ook geen zin in dan kun je ze altijd nog raspen.

Verdeel de geitenkaas er in brokjes overheen, maak de dressing en je bent klaar!

Overigens zou je dit ook goed kunnen eten met feta als je dat lekkerder vindt. En met een klein nootje eroverheen bijvoorbeeld. Of rasp er nog wat wortel doorheen voor nog meer kleur.

Fan van salades? Check dan ook eens de frisse grapefruit venkelsalade!

Spinaziesalade met biet en geitenkaas

Spinaziesalade met biet en geitenkaas

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 3 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 8 minuten

Heb je even wat power nodig? In biet en spinazie zit ijzer, waardoor je als Popeye door het leven kunt!

Ingrediënten

  • 250 gr jonge bladspinazie, gewassen
  • 4 gekookte bietjes, geschild
  • 200 gr verse geitenkaas
  • 4 el bieslook, fijngesneden

Dressing

  • 4 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl scherpe mosterd
  • 1 el honing
  • zout en peper

Instructies

  1. Droog de spinazieblaadjes in de slacentrifuge.
  2. Verdeel ze over twee borden wanneer je het gerecht als hoofdgerecht eet, of doe ze in een grote schaal als je de salade als bijgerecht serveert.
  3. Snijd de bietjes in kleine blokjes en verdeel die over de salade. Brokkel de geitenkaas erover.
  4. Strooi de bieslook over de salade
  5. Meng voor de dressing olie, balsamico, mosterd en honing in een kommetje. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Schenk de dressing over de salade.

Nog meer lekkers