Spinaziesalade met biet en geitenkaas
10 minuten
Briljante combi
Deze spinaziesalade is zonder meer een van mijn favoriete snelle salades. De smaken zijn klassiek want wie kent het nou niet? Let wel op dat je voor de spinazie de kleine soort neemt. Baby spinazie of jonge bladspinazie. De wat oudere grote spinazieblaadjes zijn te hard om zo te eten.
Spinaziesalade met biet en geitenkaas
Het maken van de spinaziesalade is letterlijk kinderwerk. Het enige snijwerk is het snijden van de gekookte bietjes en heb je daar ook geen zin in dan kun je ze altijd nog raspen.
Verdeel de geitenkaas er in brokjes overheen, maak de dressing en je bent klaar!
Overigens zou je deze spinaziesalade ook goed kunnen eten met feta als je dat lekkerder vindt. En met een klein nootje eroverheen bijvoorbeeld. Of rasp er nog wat wortel doorheen voor nog meer kleur.
Fan van salades? Check dan ook eens de frisse grapefruit venkelsalade!
Ijzersterke spinaziesalade met biet en geitenkaas
Ingrediënten
Ingrediënten
- 250 gr jonge bladspinazie gewassen
- 4 gekookte bietjes geschild
- 200 gr verse geitenkaas
- 4 el bieslook fijngesneden
Dressing
- 4 el olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- 1 tl scherpe mosterd
- 1 el honing
- Zout en peper
Instructies
Instructies
- Droog de spinazieblaadjes in de slacentrifuge.
- Verdeel ze over twee borden wanneer je het gerecht als hoofdgerecht eet, of doe ze in een grote schaal als je de salade als bijgerecht serveert.
- Snijd de bietjes in kleine blokjes en verdeel die over de salade. Brokkel de geitenkaas erover.
- Strooi de bieslook over de salade
- Meng voor de dressing olie, balsamico, mosterd en honing in een kommetje. Breng op smaak met zout en peper.
- Schenk de dressing over de salade.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.