Spinaziesalade met biet en geitenkaas

10 minuten

Briljante combi

Deze spinaziesalade is zonder meer een van mijn favoriete snelle salades. De smaken zijn klassiek want wie kent het nou niet? Let wel op dat je voor de spinazie de kleine soort neemt. Baby spinazie of jonge bladspinazie. De wat oudere grote spinazieblaadjes zijn te hard om zo te eten.

Spinaziesalade met biet en geitenkaas

Het maken van de spinaziesalade is letterlijk kinderwerk. Het enige snijwerk is het snijden van de gekookte bietjes en heb je daar ook geen zin in dan kun je ze altijd nog raspen.

Verdeel de geitenkaas er in brokjes overheen, maak de dressing en je bent klaar!

Overigens zou je deze spinaziesalade ook goed kunnen eten met feta als je dat lekkerder vindt. En met een klein nootje eroverheen bijvoorbeeld. Of rasp er nog wat wortel doorheen voor nog meer kleur.

Fan van salades? Check dan ook eens de frisse grapefruit venkelsalade!

Spinaziesalade met biet en geitenkaas

Ijzersterke spinaziesalade met biet en geitenkaas

4.38 van 27 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Salade
Keuken Gezond, Vegetarisch
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 250 gr jonge bladspinazie gewassen
  • 4 gekookte bietjes geschild
  • 200 gr verse geitenkaas
  • 4 el bieslook fijngesneden

Dressing

  • 4 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl scherpe mosterd
  • 1 el honing
  • Zout en peper

Instructies
 

Instructies

  • Droog de spinazieblaadjes in de slacentrifuge.
  • Verdeel ze over twee borden wanneer je het gerecht als hoofdgerecht eet, of doe ze in een grote schaal als je de salade als bijgerecht serveert.
  • Snijd de bietjes in kleine blokjes en verdeel die over de salade. Brokkel de geitenkaas erover.
  • Strooi de bieslook over de salade
  • Meng voor de dressing olie, balsamico, mosterd en honing in een kommetje. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schenk de dressing over de salade.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.