Salade recepten

Dit recept valt onder

Frisse grapefruit venkelsalade – Miss Millies salade

Samenvatting

  • Bereiden 10 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

1 venkelknol, schoongemaakt

1 little gem

1 komkommer

2 grapefruits

100 gr edamame boontjes, gekookt

5 takjes munt

10 takjes platte peterselie

5 takjes koriander

Dressing

1/2 rode peper

1 el honing

2 el vissaus

1 el zonnebloemolie

1 limoen

zout en roze peper

1 teen knoflook, schoongemaakt

Sharing is caring!

Heerlijke grapefruit venkelsalade

Ik houd van dansjes op de vloer, maar ook van dansjes in mijn mond. Dat klinkt vast een beetje gek, maar ik wil dat een gerecht dat teweeg brengt qua smaak en beleving. En deze salade is precies dat: de perfecte combinatie van fris, zuur, bitter, pittig en fris.

Mandoline

Het is handig om hiervoor een mandoline te hebben om de plakken venkel zo dun mogelijk te snijden, maar het is geen noodzaak. Met een scherp mes en een beetje geduld lukt het ook.

Ben je fan van venkel? Probeer dan zeker ook eens deze venkelsalade met bloedsinaasappel.

Grapefruit venkelsalade

Grapefruit venkelsalade

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 1 venkelknol, schoongemaakt
  • 1 little gem
  • 1 komkommer
  • 2 grapefruits
  • 100 gr edamame boontjes, gekookt
  • 5 takjes munt
  • 10 takjes platte peterselie
  • 5 takjes koriander

Dressing

  • 1/2 rode peper
  • 1 el honing
  • 2 el vissaus
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 limoen
  • zout en roze peper
  • 1 teen knoflook, schoongemaakt

Instructies

  1. Snij de venkel zo dun mogelijk met de mandoline of een keukenmachine (of met een scherp mes). Snijd de little gem in ringen. Maak van de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf dunne slierten
  2. Schil de grapefruits en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Leg venkel, sla en komkommer in een grote schaal en verdeel de partjes grapefruit en de edamame boontjes erover.
  3. Haal de blaadjes van de takjes munt, peterselie en koriander. Verdeel ze over de salade. Doe voor de dressing de steeltjes van de koriander en de peterselie, rode peper, honing, vissaus, zonnebloemolie, het sap van de limoen en een beetje zout in de blender en meng tot een glad geheel.
  4. Schenk de dressing over de salade en schep goed door elkaar.
  5. Rasp de schil van de limoen boven de salade en maal er wat roze peper overheen.

Nog meer lekkers