Witlofsalade met verse geitenkaas

Tijd

Witlofsalade met verse geitenkaas

Deze witlofsalade met verse geitenkaas noem ik eigenlijk altijd mijn ‘withlove’ salade. En met goede reden want deze heerlijke salade is perfect om wat liefde op je bord te brengen. Het werkt als bijgerecht tijdens de kerstdagen heel goed en met die mooie granaatappelpitjes is het ook nog eens een plaatje om te zien.

Het maken van de witlofsalade met verse geitenkaas is makkelijk en kost je niet veel meer dan 10 minuten.

Mijn moeder had een paar favoriete salades toen ik opgroeide. Haar witlofsalade vond ik echt een feestje. Het bittere lof met stukjes appel, rozijnen en jonge kaas was een frisse combinatie met veel verschillende structuren.

Zo zie je maar dat ik als klein kind al uitgedaagd wilde worden op het gebied van eten. Hoewel ik haar versie nog steeds waardeer, heb ik er mijn eigen draai aan gegeven. En hij kan haar goedkeuring wegdragen. Ben benieuwd wat jij ervan vindt!

Probeer ook eens mijn witlofsalade met blauwe kaas.

witlofsalade met verse geitenkaas

Witlofsalade met verse geitenkaas

Miljuschka WitzenhausenMiljuschka Witzenhausen
4.3 van 10 stemmen
Bereidingstijd 10 min
Gang Salade
Keuken Hollandse keuken
Porties 4 portie(s)
Calorieën 234 kcal

Ingrediënten
 

  • 3 struikjes witlof of roodlof
  • 1 venkelknol
  • 1 handje muntblaadjes
  • 1 appel gewassen
  • 1 granaatappel gehalveerd
  • 100 gr verse geitenkaas

Dressing

  • 1 tl granaatappelmelasse of honing
  • 1 tl halfvolle yoghurt
  • 1 tl citroensap
  • 1 el olijfolie
  • zout en peper

Instructies
 

  • Maak de witlof schoon en snijd het bittere hart eruit. Maak de venkel schoon en snijd hem samen met het witlof, de blaadjes munt en de appel fijn. Snijd de granaatappel doormidden, knijp er even in zodat de pitjes losser komen te liggen en sla met een lepel op de bolle kant, zodat de pitjes eruit vallen.
  • Klop voor de dressing de granaatappelmelasse met de yoghurt, het citroensap en de olie in een kommetje door elkaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep in een kom alle groenten om met de dressing.
  • Voeg het merendeel van de granaatappelpitjes toe. Hussel goed door elkaar zodat de groenten worden bedekt met een laagje dressing. Leg op een bord en verdeel als laatste de overgebleven granaatappelpitjes en de geitenkaas in kleine stukjes over de salade

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 234kcalKoolhydraten: 29gProteine: 11gVet: 10gVerzadigde vetten: 4gCholesterol: 12mgNatrium: 200mgKalium: 1482mgVezels: 15gSuiker: 11gVitamine A: 7694IUVitamine C: 37mgCalcium: 250mgIJzer: 4mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!