Brunch recepten

Havermout pannenkoeken (met banaan, bosbes en maple syrup) recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 10 minuten
  • Aantal personen 2

Ingredienten

120 gram gemalen havermout

1tl bakpoeder

100 ml melk

2 eieren gescheiden

150 gram bosbessen

kokosolie

1 rijpe banaan

maple syrup (ahorn siroop)

Sharing is caring!

Het weekend vraagt meestal om een extra smaakvol ontbijt. Als ik in Amerika ben, kan ik daar altijd enorm van blueberry pancakes genieten. Mijn dochter is dan weer vooral een enorme fan van havermout. Vandaar dat ik bij dit recept deze twee zaken met elkaar gecombineerd heb, met als resultaat heerlijke havermout pannenkoeken met bosbessen, banaan en maple syrup. Mooi toch dat een gezond ontbijtje voor op de zondagochtend eigenlijk stiekem gewoon als een verrukkelijk gebakje smaakt?

Recept havermout pannenkoeken: bereidingswijze

Deze havermout pannenkoeken met bosbessen, banaan en ahornsiroop zijn lekker makkelijk om te maken en bovenal ook heerlijk om op te eten. Bij dit recept ga je als volgt te werk:

Je begint door de eiwitten stijf te slaan van de twee eieren die je eerst gescheiden hebt. Zorg ervoor dat de kom waar je dit in doet goed schoon is. Je kunt er bijvoorbeeld even een schijfje limoen of citroen doorheen halen.

In een andere kom meng je de havermout, het bakpoeder, de melk en het eigeel. Vervolgens spatel je het eiwit daar doorheen en voeg je de heft van de bosbessen toe.

Zet nu een pan op het vuur en smelt daarin de olie. Vervolgens bak je de pannenkoekjes aan beide zijdes bruin in 2 a 3 minuten. Haal de havermout pannenkoeken uit de pan en leg ze op een bord. Top je creatie af met de rest van de bosbessen, de banaan en de maple syrup. Smaaksucces verzekerd!

havermout pannenkoeken

Havermout pannenkoeken

Aantal personen: 2
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 120 gram gemalen havermout
  • 1tl bakpoeder
  • 100 ml melk
  • 2 eieren gescheiden
  • 150 gram bosbessen
  • kokosolie
  • 1 rijpe banaan
  • maple syrup (ahorn siroop)

Instructies

    Je begint door de eiwitten stijf te slaan van de twee eieren die je eerst gescheiden hebt. Zorg ervoor dat de kom waar je dit in doet goed schoon is. Je kunt er bijvoorbeeld even een schijfje limoen of citroen doorheen halen.

In een andere kom meng je de havermout, het bakpoeder, de melk en het eigeel. Vervolgens spatel je het eiwit daar doorheen en voeg je de heft van de bosbessen toe.

Zet nu een pan op het vuur en smelt daarin de olie. Vervolgens bak je de pannenkoekjes aan beide zijdes bruin in 2 a 3 minuten. Haal de havermout pannenkoeken uit de pan en leg ze op een bord. Top je creatie af met de rest van de bosbessen, de banaan en de maple syrup. Smaaksucces verzekerd!

Nog meer lekkers