Ontbijt recepten

Dit recept valt onder

Ricotta pannenkoeken recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 10 minuten
  • Aantal personen 12 pannenkoekjes

Ingredienten

3 eieren, gescheiden

360 ml karnemelk

3 eetlepels suiker

250 gram ricotta

150 gram zelfrijzend bakmeel

1 theelepel baking soda

1/2 theelepel bakpoeder

geraspte schil van een mandarijn

1/2 theelepel zout

2 eetlepels gesmolten boter

maple syrup

Griekse yoghurt

Sharing is caring!

Gezond en lekker: dat is wat je krijgt als je deze ricotta pannenkoeken zelf gaat maken. Je zult merken dat ze heel erg zacht en luchtig zijn. Ze zijn helemaal niet moeilijk om te maken en bij ons thuis wordt er altijd enorm van gesmuld. Succes verzekerd dus met deze pannenkoekjes!

Recept ricotta pannenkoeken: bereidingswijze

Heb je ook al zin in een heerlijke pannenkoek? Check het recept hieronder! Deze hoeveelheid maakt ongeveer 12 pannenkoekjes maar hoeveel het er precies worden ligt natuurlijk ook voor een groot gedeelte aan hoe groot je ze maakt.

Wil je een wat steviger pannenkoek proberen? Check dan dit recept voor havermout pannenkoekjes.

ricotta pannenkoekjes

Ricotta pannenkoekjes

Aantal personen: 12 pannenkoekjes
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 3 eieren, gescheiden
  • 360 ml karnemelk
  • 3 eetlepels suiker
  • 250 gram ricotta
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • geraspte schil van een mandarijn
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • maple syrup
  • Griekse yoghurt

Instructies

    Meng allereerst de eierdooiers, de ricotta, de suiker en de karnemelk door elkaar. Roer dan in een andere kom het meel, de bakpoeder, de baking soda en de schil door elkaar. Klop de eiwitten met het zout stijf. Doe nu de droge ingrediënten bij de natte en roer alles goed door elkaar. Spatel als laatste de eiwitten erdoor.

Verwarm nu een pan die voorzien is van een anti-aanbaklaag op het vuur. Beboter de pan met de gesmolten boter die je met een kwastje of keukenpapiertje gelijkmatig verdeelt. Bak nu de ricotta pannenkoeken ongeveer 2 1/2 minuut aan iedere kant.

Rest je nu niets anders dan deze heerlijke en bovenal gezonde pannenkoeken lekker op te eten. Voeg als topping wat maple syrup en wat Griekse yoghurt toe. Eet smakelijk!

Nog meer lekkers