Bakken voor Moederdag: mijn 5 favoriete bakrecepten

Categorieën: Receptbundels

Bakken voor Moederdag is het leukste dat er is: zeker op die ene dag in het jaar dat we moeder nét even meer verwennen. Dit jaar is dat wellicht wat moeilijker dan andere jaren en kun je alleen op afstand je moeder blij maken, maar er komt ooit weer een dag dat je wel samen met je moeder iets lekkers bij de koffie kunt eten.

En voor al die momenten heb ik hier mijn vijf favoriete recepten om te bakken voor Moederdag! Want wat is nou de beste manier om je liefde te laten zien? Juist! Met een lekker bakrecept!

Heb je een mooi baksel gemaakt en wil je deze leuk inpakken voor je mama? Deze cellofaan zakjes voor een stukje cake of taart zijn perfect om ze in cadeau te doen.

Bakken voor Moederdag: heerlijke boterkoek

Boterkoek uit de airfryer

De boterkoek is bij ons een doorslaand succes! En omdat wij vroeger ook altijd boterkoek aten, mag die zeker niet ontbreken. Het recept voor de boterkoek vind je hier.

Oreo cheesecake

mega oreo cheesecake

Inmiddels is mijn Oreo cheesecake al bijna een klassieker te noemen. Decadent, maar o zo lekker! Check voor het recept voor de Oreo cheesecake.

Bananenbrood: perfect om te bakken voor Moederdag

Het lekkerste bananenbrood

Dat dit bananenbrood de allerlekkerste is hebben jullie al meer dan eens bevestigd. Een geweldig fijn recept dus om te bakken voor Moederdag.

Check het recept voor het ultieme bananenbrood.

Kokoskoekjes

Kokosmakronen

Wil je liever geen gluten of eet je moeder geen gluten dan is dit heerlijke recept voor kokosmakronen een topper. Makkelijk, snel klaar en een gegarandeerd succes bij iedereen.

5-kruiden cheesecake

Vijf kruiden cheesecake

En last maar zeker not least: deze top 5-spice cheesecake. De klassieke no bake cheesecake krijgt een Chinese twist doordat je de bodem én kruimellaag met vijfkruidenpoeder maakt. Dat is namelijk niet alleen lekker op vlees of door je noedels, door het kaneel is het namelijk ook uitermate geschikt voor zoet. Zie het als een soort Chinese variant op speculaaskruiden.

Het maken van deze Chinees geïnspireerde cheesecake is niet ingewikkeld. Ik hou van eenvoudige recepten, maar de smaak van deze heerlijke taart is echt fantastisch. Probeer het zelf maar eens met dit eenvoudige recept.

Klaar om te bakken voor je mams?

Waar ga jij je moeder mee verwennen? Ik hoor het graag! Succes met bakken en ondanks alles alvast een fijne Moederdag gewenst.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!