Makkelijk weekmenu voor week 51

Categories: Receptbundels

Om alvast een beetje in de kerstsferen te komen staat er een nieuw weekmenu klaar vol met lekkere kerstrecepten.

Maandag – Sperziebonen met amandelen en spekjes

Sperziebonen met amandelen en spekjes

We beginnen de maandag met boontjes! Je kan sperziebonen natuurlijk kaal serveren, maar door geroosterde amandelen en krokant uitgebakken spekjes maak je het gerecht een stuk lekkerder. Serveer met gekookte aardappelen.

Vind hier het recept voor de sperziebonen met geroosterde amandelen en spekjes.

Dinsdag – Pastinaaksoep met gemengde paddenstoelen

Pastinaaksoep

Een lekker eenvoudige pastinaaksoep voor de dinsdag. Voor deze soep heb je niet veel tijd nodig. Ik gebruik in dit recept gemengde paddenstoelen, maar je kan bijvoorbeeld ook cantharellen gebruiken. Die zijn heerlijk!

Hier vind je het recept voor de pastinaaksoep met gemende paddenstoelen.

Woensdag – Gegratineerde venkel met rode peper

Gegratineerde venkel

Venkel is misschien niet het eerste wat in je opkomt als je denkt aan een ovenschoten. Het zal je verbazen hoe lekker dit gerecht is! Serveer met een lekker stuk kip.

Hier vind je het recept voor de gegratineerde venkel met rode peper.

Donderdag – Witlofsalade met verse geitenkaas

witlofsalade met verse geitenkaas

Voor donderdag de witlofsalade met verse geitenkaas. Dit gerecht kost je niet veel meer dan 10 minuten. Daar houden we van! Vind je een salade te mager? Maak er dan een lekker stukje zalm bij.

Hier vind je het recept voor de witlofsalade met verse geitenkaas.

Vrijdag – Zeebaars in zoutkorst

Zeebaars in zoutkorst

Fishy friday! Dit recept is echt een showstopper. Je verwacht het misschien niet, maar dit recept is heel makkelijk te maken.

Vind hier het recept voor de zeebaars in zoutkorst.

Zaterdag – Lasagne van witte asperges

Lasagne met witte asperges en ei

Voor zaterdag een lekker ovengerecht: lasagne van witte asperges met achterham. Wij zijn er hier thuis groot fan van! Dit gerecht is heel makkelijk te maken.

Hier vind je het recept voor de lasagne van witte asperges.

Zondag – Cranberry ricotta scones

cranberry ricotta scones

Zondag bakdag! Cranberry ricotta scones horen echt bij de feestdagen. Voeg een snufje kaneel toe en je krijgt gegarandeerd een kerstgevoel. Serveer ze warm met clotted cream en jam.

Vind hier het recept voor de cranberry ricotta scones.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.