Lasagne van witte asperges

Tijd

Categorieën: Diner, Groente, Oven, Recept

Lasagne van witte asperges

Een heel verrassend recept met witte asperges is een lasagne waarin je veel witte asperges verwerkt. Wij zijn er hier thuis grote fan van. Het romige van de saus en dan die heerlijke asperges erin…. Dit moet je gewoon geprobeerd hebben.

Bereidingswijze recept witte asperge lasagne

Echt heel veel werk is het maken van dit ovengerecht niet. Ik hou meestal een totaal aan van 40 minuten voor het bereiden van deze lasagne van witte asperges in de oven, maar het kan dat het ietsje langer duurt voor het gerecht klaar is. Afhankelijk van je oven.

Kook de asperges uiteraard wel voor want ze worden anders niet goed gaar in de oven. Voor het aansnijden van de aspergelasagne heb je een goed scherp mes nodig om de asperges in de ovenschaal door te snijden. Dat is het enige minpuntje van deze verder zo heerlijke ovenschotel.

Teveel werk? Probeer dan eens deze asperges met ei en ham.

Lasagne met witte asperges en ei

Lasagne van witte asperges

4.5 van 14 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 55 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 1 kg witte asperges
  • 8 lasagnevellen
  • 8 plakken achterham
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • 50 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 600 ml melk
  • 1 tl nootmuskaat

Instructies
 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil de asperges, snijd het kontje eraf en kook in 5 minuten beetgaar.
  • Smelt de boter in een pannetje, zorg dat het niet bruin wordt. Voeg de bloem toe en roer tot een papje. Laat een paar minuten op laag vuur gaar worden, voeg dan in kleine delen de melk toe tot er een gladde saus is ontstaan. Breng op smaak met geraspte nootmuskaat, peper en zout.
  • Vet een ovenschaal in met een beetje boter of olie en verdeel een beetje bechamelsaus over de bodem. Leg er een laag lasagnevellen op, 4 plakken ham en een laag asperges. Herhaal dit; bechamelsaus, lasagnevellen, ham en asperges. Dek de schaal af met nog een laag bechamelsaus en de geraspte mozzarella.
  • Bak de lasagne ongeveer 40 minuten in de oven.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.