Sperziebonen met amandelen en spekjes
25 minuten
Sperziebonen met spekjes en amandel
Het is een klassiek gerecht tijdens de kerstdagen. Sperziebonen. Dat en spruitjes zijn toch wel de meest gemaakte bijgerechten volgens mij. En je kunt de sperziebonen natuurlijk zo kaal serveren maar waarom niet een beetje lekkerder maken door het te combineren met geroosterde amandelen en lekker krokant uitgebakken spekjes?
Het maken van de sperziebonen met amandelen is heel eenvoudig. De sperziebonen kook je even kort tot ze beetgaar zijn, je bakt de spekjes en je roostert de amandelen en je bent al klaar!
Vind hier alle kerstrecepten op de site.
Sperziebonen met amandelen en spekjes
Ingrediënten
- 500 gr sperziebonen schoongemaakt
- 75 gr amandelen
- 75 gr spekblokjes
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Zet de sperziebonen op met ruim kokend water met wat zout en kook ze in ongeveer 7 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
- Ondertussen verhit je een grote koekenpan en hierin bak je de spekjes uit. Laat ze uitlekken op keukenpapier en rooster de amandelen in een droge koekenpan tot goudbruin.
- Verdeel de sperziebonen over een serveerschaal, bestrooi met de amandelen en de spekblokjes en drizzle de olie eroverheen. Breng op smaak met peper en zout
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.