Sperziebonen met amandelen en spekjes

Het maken van de sperziebonen met amandelen is heel eenvoudig. De sperziebonen kook je even kort tot ze beetgaar zijn, je bakt de spekjes en je roostert de amandelen en je bent al klaar!


Vind hier alle kerstrecepten op de site.


Sperziebonen met amandelen en spekjes
Totale tijd25 minuten

Sperziebonen met amandelen en spekjes

4.43 van 45 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediƫnten

4 portie(s)
  • 500 gr sperziebonen schoongemaakt
  • 75 gr amandelen
  • 75 gr spekblokjes
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze: 

  • Zet de sperziebonen op met ruim kokend water met wat zout en kook ze in ongeveer 7 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
  • Ondertussen verhit je een grote koekenpan en hierin bak je de spekjes uit. Laat ze uitlekken op keukenpapier en rooster de amandelen in een droge koekenpan tot goudbruin.
  • Verdeel de sperziebonen over een serveerschaal, bestrooi met de amandelen en de spekblokjes en drizzle de olie eroverheen. Breng op smaak met peper en zout

Voedingswaarde per portie

Calorieƫn : 259kcalKoolhydraten: 12gProteine: 9gVet: 21gVerzadigde vetten: 4gTrans Fat: 1gCholesterol: 12mgNatrium: 135mgKalium: 424mgVezels: 5gSuiker: 5gVitamine A: 871IUVitamine C: 15mgCalcium: 91mgIJzer: 2mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en in een culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.