Bijgerecht recepten

Sperziebonen met amandelen en spekjes

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 15 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

500 gr sperziebonen, schoongemaakt

75 gr amandelen

75 gr spekblokjes

1 el olijfolie

peper en zout

Sharing is caring!

Sperziebonen met amandelen en spekjes

Sperziebonen met spekjes en amandel

Het is een klassiek gerecht tijdens de kerstdagen. Sperziebonen. Dat en spruitjes zijn toch wel de meest gemaakte bijgerechten volgens mij. En je kunt de sperziebonen natuurlijk zo kaal serveren maar waarom niet een beetje lekkerder maken door het te combineren met geroosterde amandelen en lekker krokant uitgebakken spekjes?

Het maken van de sperziebonen met amandelen is heel eenvoudig. De sperziebonen kook je even kort tot ze beetgaar zijn, je bakt de spekjes en je roostert de amandelen en je bent al klaar!

Vind hier alle kerstrecepten op de site.

Sperziebonen met amandelen en spekjes

Sperziebonen met amandel

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr sperziebonen, schoongemaakt
  • 75 gr amandelen
  • 75 gr spekblokjes
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  1. Zet de sperziebonen op met ruim kokend water met wat zout en kook ze in ongeveer 7 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
  2. Ondertussen verhit je een grote koekenpan en hierin bak je de spekjes uit. Laat ze uitlekken op keukenpapier en rooster de amandelen in een droge koekenpan tot goudbruin.
  3. Verdeel de sperziebonen over een serveerschaal, bestrooi met de amandelen en de spekblokjes en drizzle de olie eroverheen. Breng op smaak met peper en zout

Nog meer lekkers