Het maken van de sperziebonen met amandelen is heel eenvoudig. De sperziebonen kook je even kort tot ze beetgaar zijn, je bakt de spekjes en je roostert de amandelen en je bent al klaar!
Vind hier alle kerstrecepten op de site.

Sperziebonen met amandelen en spekjes
Ingrediƫnten
- 500 gr sperziebonen schoongemaakt
- 75 gr amandelen
- 75 gr spekblokjes
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze:
- Zet de sperziebonen op met ruim kokend water met wat zout en kook ze in ongeveer 7 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
- Ondertussen verhit je een grote koekenpan en hierin bak je de spekjes uit. Laat ze uitlekken op keukenpapier en rooster de amandelen in een droge koekenpan tot goudbruin.
- Verdeel de sperziebonen over een serveerschaal, bestrooi met de amandelen en de spekblokjes en drizzle de olie eroverheen. Breng op smaak met peper en zout
Voedingswaarde per portie
- Recepten
- Bijgerechten
- Feestdagen recepten
- Groente recepten
- Kerst bijgerechten
- Kerstrecepten
- Vlees recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.