Het mooie is dat dit spectaculaire gerecht eigenlijk heel makkelijk is om te maken. Dat maakt het ook meteen perfect voor de kerstdagen. Want ja, het lijkt nog ver weg, maar voor je er erg in hebt is het alweer zo ver.
De kerstdagen zijn in aantocht! De komende tijd zul je hier al her en der een kerstrecept tegen komen. Maar uiteraard kun je die net zo goed op elk ander moment van het jaar maken. Deze zeebaars in zoutkorst is daar een goed voorbeeld van.
Probeer ook eens de gegrilde dorade in bananenblad!

Zeebaars in zoutkorst
Ingrediënten
- 1 grote wilde zeebaars
- 5 takken dille of andere kruiden
- 1 citroen in plakjes
- zout en peper
- 1,5 kilo grof zeezout
- 5 eiwitten
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200˚C
- Maak de zeebaars schoon door de ingewanden te verwijderen. Spoel de vis onder koud stromend water schoon en dep droog met een stukje keukenpapier. Of vraag aan de visboer of hij de vis wil schoonmaken. Vul de zeebaars met de kruiden en plakjes citroen en breng op smaak met zout en peper.
- Meng de 1,5 kilo zeezout met de eiwitten. Schep wat van het mengsel op de bodem van een ovenschaal en leg de vis erop. Verdeel de rest van het zoutmengsel over de vis.
- Verpak de vis goed in zout en druk het aan.
- Plaats de vis in het midden van de oven en bak hem in circa 35 minuten gaar.
- Haal de vis uit de oven, sla de zoutkorst aan tafel stuk met een hamer – dat ziet er natuurlijk spectaculair uit.
- Haal het zout van de vis en verwijder het visvlees voorzichtig van de graat.
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.