Diner recepten

Dit recept valt onder

Zeebaars in zoutkorst

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 35 minuten
  • Thema Fishy Friday
  • Aantal personen 2

Ingredienten

1 grote wilde zeebaars

5 takken dille of andere kruiden

1 citroen, in plakjes

zout en peper

1,5 kilo grof zeezout

5 eiwitten

Sharing is caring!

Vistheater in zout

Koken is vooral leuk wanneer je de show kunt stelen. Vis een zoutkorst is dus eigenlijk een voorstelling aan tafel. Bijkomend pluspunt is dat de vis extreem sappig en smaakvol blijft, omdat ie als het ware gestoomd wordt in zijn eigen sappen.

Het mooie is dat dit spectaculaire gerecht eigenlijk heel makkelijk is om te maken. Dat maakt het ook meteen perfect voor de kerstdagen. Want ja, het lijkt nog ver weg, maar voor je er erg in hebt is het alweer zo ver.

De kerstdagen zijn in aantocht! De komende tijd zul je hier al her en der een kerstrecept tegen komen. Maar uiteraard kun je die net zo goed op elk ander moment van het jaar maken. Deze zeebaars in zoutkorst is daar een goed voorbeeld van.

Probeer ook eens de gegrilde dorade in bananenblad!

Zeebaars in zoutkorst

Zeebaars in zoutkorst

Aantal personen: 2
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 1 grote wilde zeebaars
  • 5 takken dille of andere kruiden
  • 1 citroen, in plakjes
  • zout en peper
  • 1,5 kilo grof zeezout
  • 5 eiwitten

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C
  2. Maak de zeebaars schoon door de ingewanden te verwijderen. Spoel de vis onder koud stromend water schoon en dep droog met een stukje keukenpapier. Of vraag aan de visboer of hij de vis wil schoonmaken. Vul de zeebaars met de kruiden en plakjes citroen en breng op smaak met zout en peper.
  3. Meng de 1,5 kilo zeezout met de eiwitten. Schep wat van het mengsel op de bodem van een ovenschaal en leg de vis erop. Verdeel de rest van het zoutmengsel over de vis.
  4. Verpak de vis goed in zout en druk het aan.
  5. Plaats de vis in het midden van de oven en bak hem in circa 35 minuten gaar.
  6. Haal de vis uit de oven, sla de zoutkorst aan tafel stuk met een hamer - dat ziet er natuurlijk spectaculair uit.
  7. Haal het zout van de vis en verwijder het visvlees voorzichtig van de graat.

Nog meer lekkers