Jemig, wat is het koud! Ik moet toch altijd weer even wennen aan die echte kou. Maar het is ook altijd het perfecte excuus om lekker binnen te blijven en samen met het gezin gezellig te keuvelen. En koud weer vraagt natuurlijk om winterse kost. Daarom deze week een weekmenu boordevol winterkost en andere hartverwarmende gerechten. Eet smakelijk!
Maandag – Zuurkool ovenschotel
De ultieme ovenschotel voor de herfst en de winter is deze heerlijke zuurkool ovenschotel. Om het zuur iets te doorbreken doe ik er kleine stukjes ananas doorheen. Superlekker!
Hier vind je het recept voor deze zuurkool ovenschotel.
Dinsdag – Erwtensoep
Na een koude regenachtige dag is er niets lekkerder dan een warme kop snert. Deze erwtensoep is een vullende en smaakvolle maaltijd en perfect voor in de winter!
Hier vind je het recept voor deze erwtensoep.
Woensdag – Gebakken rijst
Gebakken rijst vind ik altijd een ideale manier om leftovers op te maken. Deze gebakken rijst maak ik met een lekker gebakken eitje en kalkoen. Wil je écht een keer iets anders, vervang dan de kalkoen voor tonijn. Lekker joh!
Hier vind je het recept voor deze gebakken rijst.
Donderdag – Vegetarische moussaka
Deze vegetarische moussaka is het een perfect alternatief voor als je eens wat minder vlees per week wilt eten. De linzen zijn een perfecte vervanger voor het gehakt en maken dit tot een heerlijk vullend maaltje.
Hier vind je het recept voor deze vegetarische moussaka.
Vrijdag – Vietnamese sandwich
Deze sandwich combineert het beste van twee werelden. Franse baguette, varkensvlees en gezuurde wortel, kommer en verse kruiden uit Vietnam. Ogen dicht en wegdromen bij elke hap.
Hier vind je het recept voor deze Vietnamese sandwich.
Zaterdag – Zweedse gehaktballetjes met rösti
Vandaag een klassieker: Zweedse gehaktballetjes. Behalve bekend bij Ikea zijn ze ook gewoon heel erg lekker en makkelijk om te maken.
Ik serveer de Zweedse gehaktballetjes altijd graag met een grote groene salade en lekker krokant gebakken rösti. Een aardappelgratin misstaat er ook niet bij!
Hier vind je het recept voor deze Zweedse gehaktballetjes met rösti.
Zondag – Appelstrudel
Appelstrudel is een van mijn absolute favorietjes voor op een koude dag! Geen zin om zelf deeg te maken? Gebruik dan filodeeg, dat gaat een stuk sneller.
Hier vind je het recept deze appelstrudel.