Makkelijk weekmenu voor week 51

Jemig, wat is het koud! Ik  moet toch altijd weer even wennen aan die echte kou. Maar het is ook altijd het perfecte excuus om lekker binnen te blijven en samen met het gezin gezellig te keuvelen. En koud weer vraagt natuurlijk om winterse kost. Daarom deze week een weekmenu boordevol winterkost en andere hartverwarmende gerechten. Eet smakelijk!

Maandag – Zuurkool ovenschotel

Zuurkoolovenschotel

De ultieme ovenschotel voor de herfst en de winter is deze heerlijke zuurkool ovenschotel. Om het zuur iets te doorbreken doe ik er kleine stukjes ananas doorheen. Superlekker!

Hier vind je het recept voor deze zuurkool ovenschotel.

Dinsdag – Erwtensoep

Snert: zo maak je Hollandse erwtensoep

Na een koude regenachtige dag is er niets lekkerder dan een warme kop snert. Deze erwtensoep is een vullende en smaakvolle maaltijd en perfect voor in de winter! 

Hier vind je het recept voor deze erwtensoep.

Woensdag – Gebakken rijst

Gebakken rijst

Gebakken rijst vind ik altijd een ideale manier om leftovers op te maken. Deze gebakken rijst maak ik met een lekker gebakken eitje en kalkoen. Wil je écht een keer iets anders, vervang dan de kalkoen voor tonijn. Lekker joh!

Hier vind je het recept voor deze gebakken rijst.

Donderdag – Vegetarische moussaka

Vegetarische moussaka

Deze vegetarische moussaka is het een perfect alternatief voor als je eens wat minder vlees per week wilt eten. De linzen zijn een perfecte vervanger voor het gehakt en maken dit tot een heerlijk vullend maaltje.

Hier vind je het recept voor deze vegetarische moussaka.

Vrijdag – Vietnamese sandwich  

Banh mi

Deze sandwich combineert het beste van twee werelden. Franse baguette, varkensvlees en gezuurde wortel, kommer en verse kruiden uit Vietnam. Ogen dicht en wegdromen bij elke hap.

Hier vind je het recept voor deze Vietnamese sandwich.

Zaterdag – Zweedse gehaktballetjes met rösti

Zweedse gehaktballetjes met rosti

Vandaag een klassieker: Zweedse gehaktballetjes. Behalve bekend bij Ikea zijn ze ook gewoon heel erg lekker en makkelijk om te maken.

Ik serveer de Zweedse gehaktballetjes altijd graag met een grote groene salade en lekker krokant gebakken rösti. Een aardappelgratin misstaat er ook niet bij!

Hier vind je het recept voor deze Zweedse gehaktballetjes met rösti.

Zondag – Appelstrudel

Appelstrudel 2

Appelstrudel is een van mijn absolute favorietjes voor op een koude dag! Geen zin om zelf deeg te maken? Gebruik dan filodeeg, dat gaat een stuk sneller.

Hier vind je het recept deze appelstrudel.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.