Gebakken rijst met kalkoen

Tijd

 

Gebakken rijst

Gebakken rijst met kalkoen

4.4 van 23 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatische
Porties 2 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 400 gr gekookte rijst of 150 gr ongekookte rijst
  • 1 rode ui
  • 250 gr kalkoenfilet in blokjes
  • 1 prei in ringetjes
  • 1 courgette. in ringetjes
  • 2 paprika's in blokjes
  • 1/2 tl laos
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 limoen rasp en sap
  • 4 el sojasaus
  • Peper en zout
  • 2 eieren

Instructies
 

Instructies

  • Begin met het verhitten van een flinke hapjespan met wat olijfolie. Bak hierin de kalkoenfilet bruin en gaar. Haal uit de pan en zet even opzij.
  • In dezelfde pan bak je vervolgens de rode ui tot deze glazig is. Voeg de prei ringetjes, de paprika en de courgette eraan toe en bak het geheel even goed mee. Voeg de specerijen toe en de rijst.
  • Bak dit op hoog vuur tot de rijst her en der een klein bruin randje begint te krijgen. Voeg de kalkoen weer toe.
  • Breng het geheel op smaak met de sojasaus en de limoen.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Bak op het laatst een eitje en serveer de gebakken rijst met het ei.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Gebakken rijst

Gebakken rijst vind ik altijd een ideale manier om leftovers op te maken. Ten eerste omdat ik altijd veel te veel rijst kook en dus meer dan genoeg overhou voor extra gerechten en ten tweede omdat je er heel goed verschillende soorten groentes uit de koelkast mee op kunt maken.

Bereiden van de gebakken rijst

Het maken is natuurlijk heel eenvoudig en je kunt dit gerecht zo samenstellen als je zelf wilt. Of afhankelijk van de inhoud van je koelkast.

Ik gebruikte hier prei, courgette en paprika’s maar je kunt ook prima chinese kool gebruiken, tauge en wortel bijvoorbeeld.

Deze nasi goreng is eigenlijk een variatie op gebakken rijst!

 
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.