Makkelijk weekmenu voor week 5

Categories: Receptbundels

Er staat weer een heerlijk weekmenu voor je klaar vol met lekkere gerechten voor het avondeten. Welk recept ga jij deze week maken?

Maandag – Rijstsalade met tonijn

Rijstsalade met tonijn

We trappen de week af met een heerlijke salade van rijst en tonijn. Ik voeg er zelf tomaatjes, doperwten en rode paprika aan toe, maar je kan dit ook vervangen door andere groenten.

Vind hier het recept voor de rijstsalade met tonijn.

Dinsdag – Penne met geroosterde bloemkool

Penne met geroosterde bloemkool

Voor de dinsdag staat deze heerlijke vegetarische pasta met geroosterde bloemkool op het menu. Dit is misschien niet de eerste combinatie waar je aan denkt, maar geloof mij: dit gerecht is lekker! Makkelijk en snel te maken.

Hier vind je het recept voor de penne met geroosterde bloemkool.

Woensdag – Zoete aardappelsoep met chilivlokken

Zoete aardappelsoep

Woensdag een romig soepje van zoete aardappel met chilivlokken. Ik heb hem gemaakt met kokosmelk, zodat de soep ook nog eens lactosevrij is. Maar gewone room kan je natuurlijk ook gebruiken. Snel en lekker!

Het recept voor de zoete aardappelsoep met chilivlokken vind je hier.

Donderdag – Plaattaart met zalm en spinazie

Plaattaart met spinazie en zalm

Deze plaattaart is onwijs makkelijk te maken. Ik heb hem belegd met ricotta, mooie gerookte zalm en uitgebakken spinazie, maar je kan dit natuurlijk ook doen met bijvoorbeeld ham, tomaat en mozzarella.

Het recept voor de makkelijke plaattaart met zalm en spinazie vind je hier.

Vrijdag – Curry van zoete aardappel met kikkererwten

Linzencurry met zoete aardappel

Deze curry met zoete aardappel en kikkererwten is naast snel en lekker, ook heel makkelijk te maken. Op mijn Instagram zie je hoe ik deze curry maak.

Het recept voor de curry van zoete aardappel en kikkererwten vind je hier.

Zaterdag – Orechiette met feta en olijven

Orechiette met feta en olijf

Deze heerlijke eenpans orechiette met feta en olijven is een van mijn favoriete pasta-recepten. Je bespaart jezelf dus ook de nodige afwas als je dit gerecht maakt! Lekker met artisjokharten, doperwten en geroosterde paprika.

Vind hier het recept voor de eenpanspasta: orechiette met feta en olijven.

Zondag – Chocoladecake met chocolade ganache

Vegan chocolade cake

Het stond al een hele tijd op mijn verlanglijstje; ik wilde een vegan chocoladecake maken die bovendien glutenvrij is. En oh, wat is hij goed gelukt! Deze heerlijke cake is makkelijk om te maken en erg lekker.

Vind hier het recept voor de vegan chocoladecake met chocolade ganache.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.