Oven recepten

Penne met geroosterde bloemkool

Samenvatting

  • Bereiden 30 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

600 gr bloemkool

2-3 el olijfolie

3 teentjes knoflook, gehakt

½ tl rode chiliflakes

½ tl zeezout

Pasta

300 gr penne

2 teentjes knoflook

¼ tl chiliflakes

2 el olijfolie

100 gr Parrano Snippers Robusto

2 el geroosterde pijnboompitjes

2 el verse peterselie, gehakt

Sharing is caring!

Is het je ook wel eens opgevallen dat veel groentes veel lekkerder worden wanneer je ze roostert? Neem nu tomaten. Die worden heerlijk zoet als je even roostert in de oven. Of paprika. Of – zoals hier met de penne met geroosterde bloemkool – de bloemkool.

Nu hou ik enorm van bloemkool. Ik vind het een van de meest veelzijdige groentes die er zijn. Je kunt het roosteren, koken, pureren (ideale vervanger ook voor bijvoorbeeld aardappelpuree), je kunt het serveren als een bloemkool steak, je kunt hem vullen…. de lijst is eindeloos lang!

Heerlijk met pasta

Pasta en bloemkool is misschien een combinatie waar je niet meteen aan denkt, maar rooster de bloemkool en meng het met gekookte penne. Voeg daar dan nog wat romigs aan toe zoals wat creme fraiche en je hebt een top gerecht te pakken. Heerlijk voor doordeweeks. En nog redelijk snel ook!

Penne met geroosterde bloemkool

Ik maakte hier het gerecht met penne pasta, maar je kunt er natuurlijk ook elleboogjes pasta voor gebruiken. Wil je weten welke pasta geschikt is voor welk gerecht? Check dan hier wat voor pasta soorten er allemaal zijn.

Penne met geroosterde bloemkool

Penne met geroosterde bloemkool

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten

Maak dit pasta gerecht extra smeuiig door een bekertje creme fraiche erdoor te doen (van 125 ml)

Ingrediënten

  • 600 gr bloemkool
  • 2-3 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • ½ tl rode chiliflakes
  • ½ tl zeezout

Pasta

  • 300 gr penne
  • 2 teentjes knoflook
  • ¼ tl chiliflakes
  • 2 el olijfolie
  • 100 gr Parrano Snippers Robusto
  • 2 el geroosterde pijnboompitjes
  • 2 el verse peterselie, gehakt

Instructies

    Verwarm de oven voor op 220˚C.
    Neem een grote bakplaat en verdeel hier de bloemkoolroosjes overheen. Besprenkel met de olijfolie, chiliflakes en het zeezout en verdeel de teentjes knoflook over de plaat. Zet in de oven voor een minuut of 10, roer dan even goed om en zet weer terug voor nog eens 10 minuten of tot gaar en goudbruin.
    Na de eerste 10 minuten ga je aan de slag met je pasta. Kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
    Giet af en zet apart.
    Verhit een grote koekenpan of hapjespan met de olijfolie en bak hierin de knoflook aan. Voeg de pasta, de geroosterde bloemkoolroosjes, de chiliflakes, kaassnippers en geroosterde pijnboompitjes toe en meng alles goed door en bak het even op.
    Serveer met de verse peterselie erover en extra kaassnippers.

Nog meer lekkers