Oven recepten

Penne met geroosterde bloemkool

Samenvatting

  • Bereiden 30 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

300 gram penne of rigatoni

600 gram bloemkool

1 rode ui

2 teentjes knoflook

125 ml crème fraîche

100 gram geraspte oude kaas

1 bosje basilicum

1 el chilivlokken

Olijfolie

Peper en zout

Sharing is caring!

Is het je ook wel eens opgevallen dat veel groentes veel lekkerder worden wanneer je ze roostert? Neem nu tomaten. Die worden heerlijk zoet als je even roostert in de oven. Of paprika. Of – zoals hier met de penne met geroosterde bloemkool – de bloemkool.

Nu hou ik enorm van bloemkool. Ik vind het een van de meest veelzijdige groentes die er zijn. Je kunt het roosteren, koken, pureren (ideale vervanger ook voor bijvoorbeeld aardappelpuree), je kunt het serveren als een bloemkool steak, je kunt hem vullen…. de lijst is eindeloos lang!

Heerlijk met pasta

Pasta en bloemkool is misschien een combinatie waar je niet meteen aan denkt, maar rooster de bloemkool en meng het met gekookte penne. Voeg daar dan nog wat romigs aan toe zoals wat creme fraiche en je hebt een top gerecht te pakken. Heerlijk voor doordeweeks. En nog redelijk snel ook!

Penne met geroosterde bloemkool

Ik maakte hier het gerecht met penne pasta, maar je kunt er natuurlijk ook elleboogjes pasta voor gebruiken. Wil je weten welke pasta geschikt is voor welk gerecht? Check dan hier wat voor pasta soorten er allemaal zijn.

Penne met geroosterde bloemkool

Penne met geroosterde bloemkool

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram penne of rigatoni
  • 600 gram bloemkool
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 ml crème fraîche
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 1 bosje basilicum
  • 1 el chilivlokken
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies

    1. Verwarm de oven voor op 220°C.
    2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes, de ui in dunne ringen en de knoflook in dunne plakjes en spreid uit over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie, peper, zout en chilivlokken. Rooster de bloemkool in 20 minuten goudbruin.
    3. Kook intussen de pasta in gezouten water beetgaar en giet af.
    4. Meng de crème fraîche door de macaroni, gevolgd door de bloemkoolroosjes met knoflook en ui. Roer de geraspte kaas erdoor en maak op smaak met peper en zout.
    5. Garneer met fijngesneden basilicum en olijfolie.

Dit recept werd gemaakt voor Leidsenhage Vernieuwt waar Miljuschka elke maand workshops geeft

Nog meer lekkers