Soep recepten

Zoete aardappelsoep met chilivlokken

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 20 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

1 el olijfolie

1 ui, grof gesneden

1 tl geraspte gember

1 tl geraspte knoflook

100 gram winterpeen, in plakjes

500 gr zoete aardappel, geschild en in blokjes

750 ml groentebouillon

200 ml kokosmelk

1/2 tl chilivlokken

scheutje kokosmelk voor erover

Sharing is caring!

Zoete aardappelsoep

Zoete aardappelsoep met chilivlokken

Een heerlijk romige zoete aardappelsoep met als extra element de pittige chilivlokken. Ideaal als makkelijke lunch, voorgerecht of als avondmaaltijd.

Deze zoete aardappelsoep is een van mijn favorieten als het aankomt op snelle soepen. In dit geval maakte ik de soep met kokosmelk, zodat het ook nog eens lactosevrij is. Maar wil je gewone room gebruiken dan kan dat natuurlijk ook.

Ik hou van de smaak van kokos. Met mate tenminste. In deze soep komt het helemaal tot zijn recht en zeker in combinatie met de pittige chili is dit een topsoepje.

Staafmixer

Voor het maken van de zoete aardappelsoep gebruik ik de staafmixer van Braun MultiQuick 9 om de soep te pureren. Dat gaat snel en geeft een fluweelzacht resultaat.

Wil je de soep wat meer body geven en het als hoofdgerecht serveren? Dat kun je makkelijk aanpassen door de soep te combineren met bijvoorbeeld krokant uitgebakken stukjes kip. Die serveer ik dan in en op de soep. Wil je het een beetje in dezelfde sfeer doen dan kun je de kip kruiden met Aziatisch getinte specerijen. Uiteraard voeg je de kip dan toe nadat je de zoete aardappelsoep gepureerd hebt.

Als extra pittige variant kun je de zoete aardappel en de wortel eerst even aanbakken in de pan met een eetlepel rode curry erdoor. Dat geeft nog een beetje extra pit!

Ben jij fan van soep? Check dan hier alle soeprecepten.

Zoete aardappelsoep

Zoete aardappelsoep met chilivlokken

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, grof gesneden
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 tl geraspte knoflook
  • 100 gram winterpeen, in plakjes
  • 500 gr zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 750 ml groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 1/2 tl chilivlokken
  • scheutje kokosmelk voor erover

Instructies

  1. Neem een grote soeppan en verhit hierin de olijfolie. Fruit de ui aan tot glazig en voeg dan de gember en de knoflook toe.
  2. Doe vervolgens de winterpeen en de zoete aardappel in de pan erbij en bak dit even mee voor je de bouillon erbij giet. Voor het snijden van de
    groente kun je de Braun MultiQuick met de handige juliennerasp, blokjessnijder en plakjessnijder gebruiken.
  3. Breng aan de kook en kook voor ongeveer 20 minuten of tot de zoete aardappel en wortel zacht genoeg zijn.
  4. Gebruik de staafmixer om de soep nu glad te pureren. Door gebruik te maken van de Smartspeed knop op de staafmixer, wissel je gemakkelijk van snelheid met optimale controle en gebruiksgemak. Hoe harder je knijpt, hoe sneller hij gaat.
  5. Voeg als laatste de kokosmelk toe en warm het geheel nog een keer goed door.
  6. Serveer de soep met de chilivlokken en wat kokosmelk

Disclaimer: Deze post is een samenwerking met Braun

Nog meer lekkers