Zoete aardappelsoep met chilivlokken

Een heerlijk romige zoete aardappelsoep met als extra element de pittige chilivlokken. Ideaal als makkelijke lunch, voorgerecht of als avondmaaltijd.

Kokosmelk

Deze zoete aardappelsoep is een van mijn favorieten als het aankomt op snelle soepen. In dit geval maakte ik de soep met kokosmelk, zodat het ook nog eens lactosevrij is. Maar wil je gewone room gebruiken dan kan dat natuurlijk ook. Ik hou van de smaak van kokos. Met mate tenminste. In deze soep komt het helemaal tot zijn recht en zeker in combinatie met de pittige chili is dit een topsoepje.

Zoete aardappelsoep met chilivlokken maken

Zoete aardappelsoep maken is echt heel makkelijk. Fruit wat ui, knoflook en gember. Voeg daar vervolgens de zoete aardappel, wortel en bouillon aan toe. Voor een fluweelzacht resultaat gebruik ik een staafmixer om de soep te pureren. Als laatste voeg ik nog wat van de kokosmelk toe. Ik verwarm het geheel nog een keer door. Schep de soep in de soepkommen en maak af met chilivlokken voor wat spice en eventueel nog wat extra kokosmelk. 

Ben jij fan van soep? Check dan hier alle soeprecepten.

Variaties

Wil je de soep wat meer body geven en het als hoofdgerecht serveren? Dat kun je makkelijk aanpassen door de soep te combineren met bijvoorbeeld krokant uitgebakken stukjes kip. Die serveer ik dan in en op de soep. Wil je het een beetje in dezelfde sfeer doen dan kun je de kip kruiden met Aziatisch getinte specerijen. Uiteraard voeg je de kip dan toe nadat je de zoete aardappelsoep gepureerd hebt.

Als extra pittige variant kun je de zoete aardappel en de wortel eerst even aanbakken in de pan met een eetlepel rode curry erdoor. Dat geeft nog een beetje extra pit!

De precieze bereidingswijze van deze zoete aardappelsoep met chilivlokken bekijk je hieronder. Eet smakelijk!

Zoete aardappelsoep

Zoete aardappelsoep met chilivlokken

4.52 van 139 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Soep
Keuken Hollandse keuken
Porties 4 portie(s)
Calorieën 285 kcal

Ingrediënten
 

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui grof gesneden
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 tl geraspte knoflook
  • 100 gram winterpeen in plakjes
  • 500 gr zoete aardappel geschild en in blokjes
  • 750 ml groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 1/2 tl chilivlokken
  • scheutje kokosmelk voor erover

Instructies
 

  • Neem een grote soeppan en verhit hierin de olijfolie. Fruit de ui aan tot glazig en voeg dan de gember en de knoflook toe.
  • Doe vervolgens de winterpeen en de zoete aardappel in de pan erbij en bak dit even mee voor je de bouillon erbij giet. Voor het snijden van de
  • Breng aan de kook en kook voor ongeveer 20 minuten of tot de zoete aardappel en wortel zacht genoeg zijn.
  • Gebruik de staafmixer om de soep nu glad te pureren.
  • Voeg als laatste de kokosmelk toe en warm het geheel nog een keer goed door.
  • Serveer de soep met de chilivlokken en wat kokosmelk

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 285kcalKoolhydraten: 38gProteine: 4gVet: 14gVerzadigde vetten: 10gNatrium: 853mgKalium: 720mgVezels: 5gSuiker: 12gVitamine A: 22385IUVitamine C: 9mgCalcium: 74mgIJzer: 3mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.