Ja hoor, we mogen bijna weer aan een nieuwe week beginnen – eerst nog even weekend natuurlijk. Om jullie nieuwe week extra lekker van start te laten gaan heb ik weer een heerlijk nieuw weekmenu voor jullie samengesteld. De Franse, Oosterse maar ook de oer-Hollandse keuken, ze verschijnen allemaal op je bord deze week. Eet smakelijk!
Maandag – Radicchiosalade met gebakken peer, vijgen en brie
Zin in een fris gerecht met een bom aan smaken? maak dan deze radicchiosalade met gebakken peer, vijgen en brie. In deze radicchiosalade speelt de peer een grote rol. De zoete smaak combineert ontzettend goed met de bittere salade. De vijgen en brie zorgen er uiteindelijk voor dat deze salade een waar smakenfeest wordt. Proef zelf maar.
Hier vind je het recept voor deze radicchiosalade met gebakken peer, vijgen en brie.
Dinsdag – Geroosterde zoete aardappel met kikkererwten
Deze geroosterde zoete aardappel is met stip een van mijn favoriete vega-gerechten. Extra leuk is dat je dit gerecht ook heel goed op de barbecue kunt klaarmaken. En ja, dat is ook in de herfst megaleuk om te doen.
Hier vind je het recept voor deze geroosterde zoete aardappel met kikkererwten.
Woensdag – Andijviestamppot met spekjes
Deze heerlijke andijviestamppot kun je maken met aardappel óf je kunt het eens anders doen – door er knolselderij doorheen te doen. Ik vind knolselderij echt verrukkelijk in een stamppot, al is het wat minder romig dan de aardappel zelf. De spekjes bak je van tevoren uit, lekker knapperig, en meng je daarna door de stamp. Serveer met je favoriete (vega) gehaktballetjes!
Hier vind je het recept voor deze andijviestamppot met spekjes.
Donderdag – Oosterse pompoensoep
Herfst is natuurlijk bij uitstek het seizoen van de overheerlijke pompoen. Deze overheerlijke pompoensoep is lekker romig en kan wat mij betreft elke dag van de week! Serveer met een lekker knapperig stukje brood en wat smeersels en je avond kan niet meer stuk.
Hier vind je het recept voor deze Oosterse pompoensoep.
Vrijdag – Chai latte
De koffie to-go liefhebbers zijn er vast al bekend mee: de chai latte. Deze buitengewoon smaakvolle warme drank gemaakt van thee, specerijen en melk is weer eens iets anders dan de “standaard” cappuccino of flat white. De klassieke chai-mix wordt gemaakt van zwarte thee, kardemom, steranijs, gember, kaneel, zwarte peper, kruidnagel, venkel en nootmuskaat. Mijn variatie maak ik met zwarte thee, kruidnagel, steranijs, kaneel, kardemom en gemberwortel. Genieton!
Hier vind je het recept voor deze chai latte.
Zaterdag – Vegetarische moussaka
Met deze smaakvolle vegetarische moussaka waan ik mezelf even in Griekenland. Ik ben dol op dit recept: de linzen vervangen het vlees en spelen dan ook de hoofdrol in dit gerecht. Voor de topping gebruik je een bechamelsaus, die ik gemaakt heb van ricotta. Top af met wat Parmezaanse kaas (of een kaas naar keuze) en in de oven laten bakken tot hij mooi bubbelt en een knisperend bruin korstje krijgt.
Hier vind je het recept voor deze vegetarische moussaka.
Zondag – S’mores
Wat is er nou lekkerder dan een zoete traktatie na een lange wandeling? Deze Amerikaanse zoete kampvuur-snack, van koekjes, marshmallows en chocolade natuurlijk! Onweerstaanbaar zoet en super makkelijk te maken. We want s’more!
Hier vind je het recept voor deze s’mores.