Chai latte

15 minuten

Chai latte: een buitengewoon smaakvolle warme drank gemaakt van thee, specerijen en melk. Chai is in bijvoorbeeld India, Afghanistan, Pakistan, Iran, Turkije en andere Arabische landen het woord voor thee. ‘Chai thee’ is dus dubbelop (thee thee!). Maar vandaag maken we een romige variant, met melk. 

Chai latte: koffie of toch niet? 

De koffie to-go liefhebbers zijn er vast al bekend mee, maar deze drank komt oorspronkelijk uit Azië. Je stopt de theezakjes samen met de specerijen in een theepot, en laat dit goed trekken. Vervolgens schuim je de vanille met amandelmelk op en meng je dit met de thee. Een traditionele chai latte is dus een mengsel van zwarte thee en melk, geen koffie dus. Heb je zin in een shot espresso in je thee met melk? Bestel dan een dirty chai latte. 

Zin in wat kouds? Ook lekker: deze iced latte!

Een mix van specerijen 

De klassieke chai-mix wordt gemaakt van zwarte thee, kardemom, steranijs, gember, kaneel, zwarte peper, kruidnagel, venkel en nootmuskaat. Maar zoals alle recepten, ontstaan er te zijner tijd eigen recepten en variaties. Mijn variatie maak ik met zwarte thee, kruidnagel, steranijs, kaneel, kardemom en gemberwortel. 

Daarnaast kies ik voor amandelmelk, maar natuurlijk is dit recept ook met koeienmelk te maken of met een ander soort plantaardige drink. In een traditionele versie zit geen vanillesiroop, maar dat voeg ik toe voor een zoet accent. 

Chai latte

Chai latte

Chai latte

4.10 van 92 stemmen
Totale tijd 15 minuten
Gang Drankjes
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • theepot
  • zeefje
  • garde of elektrische melkopschuimer

Ingrediënten
 

  • 2 zakjes zwarte thee meerkops
  • 4 kruidnagels
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • snuf kardemompoeder
  • 2 plakjes gemberwortel
  • 500 ml barista amandeldrank
  • 2 el vanillesiroop plus evt. extra

Instructies
 

  • Doe de theezakjes met de kruidnagels, de steranijs, het kaneelstokje, plakjes gember en het kardemompoeder in een theepot. Giet er 500 ml kokend water overheen en laat 5 minuten trekken.
  • Verwarm de amandeldrank met de vanillesiroop al kloppend tot een schuimig geheel. Dit kan met een garde, maar ook met een elektrische melkopschuimer.
  • Giet de thee door een zeefje in grote glazen. Giet de schuimige melk erop. Zoet indien gewenst met extra vanillesiroop.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.