Een nieuwe week staat voor de deur, en daar hoort natuurlijk een gloednieuw weekmenu bij! Ook deze week heb ik weer een gevarieerd menu voor jullie samengesteld.
Maandag – Pasta pesto met brie uit de oven
Vandaag verblijd ik jullie met één van mijn favoriete recepten uit het kookboek Lekker Makkelijk van Uit Pauline’s Keuken: pasta pesto met brie uit de oven. Even kort voorbereiden en vervolgens doet de oven het werk. Perfect om de week mee af te trappen!
Hier vind je het recept voor de pasta pesto met brie uit de oven.
Dinsdag – Grietfilet met spelt, snijbiet, tomaatjes en zwarte olijven
Een snel en makkelijk visgerecht voor een doordeweekse dag. In dit recept kies is voor grietfilet – een heerlijke (en budgetproof!) witvis.
Grietfilet is het goedkopere zusje van tarbot en kan op dezelfde manier bereid worden. Het is mager, stevig visvlees met een fijne smaak. Vraag je visboer er eens naar! De gebakken vis serveer je met spelt, snijbiet, tomaatjes, zwarte olijven en kruiden.
Hier vind je het recept voor de grietfilet met spelt, snijbiet, tomaatjes en zwarte olijven.
Woensdag – Vegetarische risotto met venkel en zeekraal
Van een goede risotto word ik diep gelukkig: romig, maar toch nog met een beet. En het roeren in die pan risotto is ook zo heerlijk meditatief… Deze vegetarische risotto met venkel en zeekraal is er absoluut een om te proberen. Fris en goed gevuld, daar hoeft geen vis of vlees aan te pas te komen!
Hier vind je het recept voor de vegetarische risotto met venkel en zeekraal.
Donderdag – Chicken karaage: krokante Japanse kip
Dit gerecht voor chicken karaage zet je binnen een mum van tijd op tafel en is ontzettend rijk van smaak! De term karaage is een Japanse kooktechniek waarbij voedingsmiddelen – meestal kip, maar het kan ook ander vlees of vis zijn – in hete olie worden gefrituurd. Het is een makkelijke manier om restjes kip op te maken én iedereen houdt van zo’n crispy jasje. Serveer de karaage met een frisse koolsalade of lekkere paksoi.
Hier vind je het recept voor de chicken karaage: krokante Japanse kip.
Vrijdag – Zalmburgers
Om gezond te blijven is het belangrijk om minimaal 1 keer per week vis te eten. Zoals een lekker stukje zalm. Je kunt zalm op verschillende manieren bereiden. Maar heb je er wel eens aan gedacht om zalmburgers te maken? In dit recept leg ik je stap voor stap uit hoe je dan te werk moet gaan.
Zalmburgers zijn een gezonde variant op de reguliere hamburger en daarbij nog heel lekker ook! Mijn zalmburger recept is heel gemakkelijk om te maken, zodat je binnen 10 tot 15 minuten geniet van deze overheerlijke vistraktatie.
Hier vind je het recept voor de zalmburgers.
Zaterdag – Naanbrood met courgette-knoflookdip en geroosterde paprika
Naanbrood wordt opeens een heel spannend gerecht met deze homemade courgette-knoflookdip en geroosterde paprika. Lekker fris door de verse munt erbij. Koop je een naturel naanbrood? Dan is het ook heerlijk om deze te dippen in pittige sausjes en/0f raita, een Indiase yoghurtdip.
Ideaal als bijgerecht op de vrijdagavond; eventueel geserveerd met een salade of soep.
Hier vind je het recept voor het naanbrood met courgette-knoflookdip en geroosterde paprika.
Zondag – Roombotercake
Roombotercake: een klassieker op de Hollandse visitetafel. Vandaag deel ik graag mijn basisrecept voor roombotercake met jullie. Deze is luchtig en rijk, en je kunt er uiteraard naar hartelust mee variëren. Extra nootjes door de vulling, een glazuur er bovenop… Een ideaal recept voor zondag bakdag!
Hier vind je het recept voor de roombotercake.