Grietfilet met spelt, snijbiet, tomaatjes en zwarte olijven recept

Tijd

Categorieën: Diner, Recept, Vis

 

Grietfilet met spelt,snijbiet, tomaatjes en zware olijven

Grietfilet met spelt, snijbiet, tomaatjes en zwarte olijven recept

0 van 0 votes
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 portie(s)
Calorieën 444 kcal

Ingrediënten
 

  • 300 gr spelt of gort
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 gr regenboogsnijbiet
  • 250 gr kerstomaatjes
  • 3 stengels bleekselderij
  • 500 gr grietfilet graatvrij en in 4 stukken
  • 75 gr zwarte olijven
  • 3 takjes rozemarijn
  • Scheutje zonnebloemolie

Instructies
 

  • Kook de spelt of gort volgens de instructies op de verpakking. Zorg dat er nog een beetje kookvocht bij blijft en het niet helemaal droog is.
  • Hak de knoflook fijn, halveer de tomaatjes en snijd de bleekselderij in blokjes. Rits de blaadjes rozemarijn van de takjes.
  • Was de snijbiet. Snijd de steeltjes in ringetjes en de bladeren iets grover. Houd apart van elkaar.
  • Bak de knoflook en bleekselderij aan in zonnebloemolie, voeg na 2 minuten de steeltjes van de snijbiet en de rozemarijn toe en bak nog 2 minuten.
  • Voeg de tomaatjes toe en draai het vuur laag. Voeg ook de vis toe en laat in ongeveer 10 tot 15 minuten zachtjes gaar worden.
  • Schep, als de vis gaar is, het snijbietblad en de olijven erdoor. Serveer met de spelt of gort.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 444kcalKoolhydraten: 62gProteine: 39gVet: 7gVerzadigde vetten: 1gCholesterol: 63mgNatrium: 660mgKalium: 1374mgVezels: 12gSuiker: 9gVitamine A: 8169IUVitamine C: 53mgCalcium: 130mgIJzer: 7mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Recept Grietfilet met spelt, snijbiet, tomaatjes en zwarte olijven: bereidingswijze

Vandaag maken we een overheerlijk visgerecht. De griet speelt de hoofdrol. De spelt, snijbiet, tomaatjes en zwarte olijven een Oscar-winnende bijrol. Als in een bijzondere co-productie laten ze de smaak van de grietfilet nog beter uitkomen. Dit is een grietfilet recept dat volledig in balans is. Gezond, makkelijk te maken en zo lekker dat alleen de gedachte er aan je het water al uit de mond doet lopen. Probeer het eens en ik weet zeker dat ook jij verkocht bent aan dit smaakvolle visrecept.

Kook de spelt of gort volgens de instructies op de verpakking. Zorg dat er nog een beetje kookvocht bij blijft en het niet helemaal droog is.

Hak de knoflook fijn, halveer de tomaatjes en snijd de bleekselderij in blokjes. Rits de blaadjes rozemarijn van de takjes.

Was de snijbiet. Snijd de steeltjes in ringetjes en de bladeren iets grover. Houd apart van elkaar.

Bak de knoflook en bleekselderij aan in zonnebloemolie, voeg na 2 minuten de steeltjes van de snijbiet en de rozemarijn toe en bak nog 2 minuten.

Voeg de tomaatjes toe en draai het vuur laag. Voeg ook de vis toe en laat in ongeveer 10 tot 15 minuten zachtjes gaar worden.

Schep, als de vis gaar is, het snijbietblad en de olijven erdoor. Serveer met de spelt of gort.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als TV kok, all round food expert bij RTL Boulevard en maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld. Deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.